Bakan Özhaseki'den bayram için hava durumu açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 günlük idari izin kararı almasıyla birlikte, Ramazan Bayramı'na yönelik hava durumu tahminleri kamuoyuyla paylaşıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün raporunu açıkladı.

Bakan Özhaseki'den bayram için hava durumu açıklaması!
Yayınlanma:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, hafta boyunca mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının yer yer altında olacağını belirtti. Ayrıca, 9 günlük bayram tatili süresince ülkemizin genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini ifade etti.

Vatandaşların bayram ziyaretleri için yola çıkarken dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Bakan Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarını takip etmeleri gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, bayramın huzurlu ve güvenli geçmesi temennisinde bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporuna göre, bayramın ilk gününden itibaren Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Hatay çevrelerinde yağış bekleniyor. Bayram tatili boyunca sıcaklıkların gece 1 ile 9, gündüz ise 16 ile 27 derece arasında seyretmesi tahmin ediliyor.

Ankara, İstanbul ve İzmir'de ise hava durumu tahminleri şu şekilde:

  • Ankara: Parçalı bulutlu olacak, Cuma günü çok bulutlu, sağanak yağışlı. Günün en yüksek sıcaklığı 17-25 derece arasında olacak.
  • İstanbul: Genellikle parçalı bulutlu, Pazar günü ise çok bulutlu ve sağanak yağışlı. Günün en yüksek sıcaklığı 18-24 derece arasında bekleniyor.
  • İzmir: Genellikle parçalı bulutlu, Pazar günü iç kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Günün en yüksek sıcaklığı 23-27 derece arasında olacak.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.