Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye'de yollar akıllanıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin yol güvenliğini artırmak ve akıllı ulaşım sistemlerini genişletmek için önemli adımlar attıklarını duyurdu. Bakan Uraloğlu, yollarda güvenliği en üst seviyeye çıkarmak amacıyla akıllı ulaşım sistemlerini ülke genelinde yaygınlaştırdıklarını belirtti.

Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye'de yollar akıllanıyor!
Yayınlanma:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Akıllı Ulaşım Sistemleri Merkezi Yazılım Platformu ve Mobil Uygulaması'nı hayata geçiriyoruz" diyerek, bu sistemlerin önemine vurgu yaptı. Bakan Uraloğlu, doğu-batı, kuzey-güney demeden Türkiye'yi yüksek standartlı yol ağıyla donattıklarını ifade ederek, bölünmüş yol ve otoyol yapımına büyük önem verdiklerini söyledi.

2002 yılında sadece 6 şehrin birbirine bölünmüş yol ile bağlı olduğunu hatırlatan Uraloğlu, bu sayının şu anda 77'ye çıktığını belirtti. Bölünmüş yolların bütün yol ağında hareket eden trafiğin yüzde 83'üne hizmet verdiğini dile getiren Uraloğlu, bu sayede hayatını kaybeden kişi sayısında yüzde 81'lik bir azalma sağlandığını aktardı.

akilli.jpg

Uraloğlu, yolların akıllı ulaşım sistemleri ile donatılarak yol güvenliğinin en üst seviyeye çıkarıldığını belirtti. Kara yolu altyapısını inşa ederken teknolojideki gelişmeleri dikkate aldıklarını ifade eden Uraloğlu, araçların otonom sürüş sistemleri için gerekli altyapıyı hazır hale getirmeye devam ettiklerini söyledi.

Bakan Uraloğlu, Akıllı Ulaşım Sistemleri Merkezi Yazılım Platformu ve Mobil Uygulaması'nı devreye alacaklarını açıkladı. Bu projenin Türkiye'nin e-devlet altyapısına da kurulacağını belirten Uraloğlu, projenin milli ve yerli imkanlarla gerçekleştirileceğini vurguladı.

Uraloğlu, projenin tamamlanmasıyla birlikte trafikteki verimliliğin artırılacağını ve kazaların önüne geçileceğini ifade etti. Gelecek yılın sonunda tamamlanması planlanan projenin bakım devresinin de 12 ay olacağını belirten Bakan Uraloğlu, akıllı ulaşım sistemlerinin yerli ve milli yazılımlarla destekleneceğini kaydetti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.