BES'te ödemeler için başvuru şartları belli oldu!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) kısmen ödeme uygulaması için başvuru şartlarını belirledi.

BES'te ödemeler için başvuru şartları belli oldu!
Yayınlanma:

1 Temmuz'da yürürlüğe girecek olan bu uygulama, evlilik, konut alımı ve doğal afet gibi durumlarda biriken birikimlerin yüzde 50'sinin alınabilmesini sağlayacak.

Katılımcılar, bu kısmen ödeme uygulamasından faydalanmak için belirli şartları yerine getirmeleri gerekecek. Daha önce kısmen ödeme almamış olmak ve belirli bir süre sistemde olma şartı gibi kriterler bulunuyor. Ayrıca, birden fazla sözleşmesi olan kişilere sadece bir başvuru hakkı tanınacak. Kısmen ödeme almak isteyenlerin, belirlenen katkı payı ödemelerini yapmış olmaları da gerekiyor.

Başvurular, katılımcıların sözleşmeli oldukları emeklilik şirketlerine yapılacak ve kontrol işlemleri Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından sağlanacak. Başvuru sürecinde talep edilen belgelerin eksiksiz sunulması önem taşıyor, aksi halde başvurular reddedilebilecek. Belgelerin onaylanması ve işlemlerin tamamlanması sonrasında, kısmen ödeme tutarları belirlenen süre içinde katılımcıların hesaplarına aktarılacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.