Büyüleyici bir mekan: Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti çiçek açtı

Türkiye'nin önemli sulak alanlarından biri olan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde açan su papatyaları, ziyaretçilere muhteşem bir manzara sunuyor.

Büyüleyici bir mekan: Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti çiçek açtı
Yayınlanma:

Samsun'da bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde her yıl olduğu gibi bu yıl da Galeriç Subasar Ormanı, çeşitli türlerde kuşların yanı sıra binlerce su papatyasıyla renklendi. Türkiye'deki nadir subasar ormanlarından biri olan Galeriç Ormanı'nda açan su papatyalarını görmek için farklı şehirlerden ziyaretçiler bölgeye akın etti. Orman, doğaseverlerin ve fotoğrafçıların ilgisini çekerek en popüler ziyaret noktalarından biri haline geldi.

aw181265-05.jpg

"BİR DOĞA HARİKASI"

İstanbul'dan gelen Fikret Can, "Genellikle leyleklerle ilgileniyorum ama bu sefer hem leylekleri görmek hem de Kızılırmak Deltası'ndaki diğer canlıları görmek için buraya geldik. Bu bölge doğal yaşamı koruma konusunda önemli adımlar atmış durumda. Ormanın içinde açan su papatyaları gerçekten görülmeye değer bir doğa harikası. Burada yaşadığım bu güzellikle ilk kez karşılaşıyorum. Bu manzara beni gerçekten etkiledi" dedi.

"FOTOĞRAFÇILAR İÇİN BİR CENNET"

Fotoğraf sanatçısı Hasan Aktürk ise, "Yıllardır Kızılırmak Deltası'nda fotoğraf çekiyorum ve her yıl bu dönemde oraya gelmek beni büyülüyor. Bu binlerce yıllık flora ve fauna beni her zaman heyecanlandırıyor. Subasar ormanları birçok canlı türüne ev sahipliği yapıyor ve bu olayın bir parçası olmak harika bir duygu. Bu çiçekler sadece görsel bir şölen sunmakla kalmıyor, aynı zamanda birçok canlıya da yaşam kaynağı oluşturuyor. Sulak alanlar, doğanın dengesi için son derece önemlidir ve bu güzelliklere tanık olmak gerçekten büyüleyici" diye konuştu.

aw181265-02.jpg

"PAPATYALARIN GÜZELLİĞİ BÜYÜLEYİCİ"

İstanbul'dan gelen Belgin İnce, "Kızılırmak Deltası'nın ününü duymuştum ve merak etmiştim. Ancak gerçekten buraya gelince büyüleneceğimi hiç düşünmemiştim. Ormanın içinde bu kadar güzel çiçeklerin açması gerçekten şaşırtıcı. Su papatyaları harika görünüyor ve bu manzaraya bayıldım" şeklinde konuştu.

aw181265-06.jpg

"CENNETTEN BİR PARÇA"

Ankara'dan ziyaret için gelen Tülin Yazıcıoğlu ise, "Hayatımda böyle bir doğa güzelliği görmemiştim. Arkadaşlarım hep anlatırlardı ve şimdi buraya gelip gördüğümde gerçekten şaşkınlığımı gizleyemedim. Burası tam anlamıyla cennetten bir parça gibi" dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.