Sibergöz operasyonlarda 91 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, siber dolandırıcılık ve çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve taciziyle mücadele kapsamında düzenlenen Sibergöz-16 ve Sibergöz-17 operasyonlarında 91 kişinin yakalandığını açıkladı.

Sibergöz operasyonlarda 91 kişi yakalandı
Yayınlanma:
Güncelleme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, siber dolandırıcılık, çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve taciziyle mücadele kapsamında düzenlenen Sibergöz-16 ve Sibergöz-17 operasyonlarını sosyal medyadan duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde "çevrim içi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele" amacıyla 20 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen "Sibergöz-16" operasyonlarında 35 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sibergöz-16" operasyonları kapsamında Ankara merkezli olarak Adana, Ağrı, Aydın, Bolu, Bursa, Çorum, Denizli, İstanbul, Kayseri, Kırıkkale, Konya, Malatya, Muğla, Sakarya, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Yalova illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendiğini belirtti.

Operasyonlarda, sosyal medya uygulamaları üzerinden kurulan gruplarda çocukların müstehcen görüntülerinin para karşılığı satışa sunulduğu, çeşitli ödeme kanalları aracılığıyla ödemelerin yapıldığı ve sosyal medya platformlarında çocuk istismarı görüntülerinin paylaşıldığının tespit edildiğini ifade etti. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konulduğunu bildiren Bakan Yerlikaya, operasyonlara liderlik eden polis ekiplerini tebrik etti ve sanal devriyelerin 7 gün 24 saat boyunca görevlerini sürdürdüğünü vurguladı.

Sibergöz-17 operasyonlarını da paylaşan Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından "Bilişim Sistemlerinin Kullanarak Nitelikli Dolandırıcılık Yapanların Enselerindeyiz. Onlara Göz Açtırmayacağız." mesajı verdi.

Bakan Yerlikaya, İstanbul ve Mersin merkezli 18 ilde düzenlenen Sibergöz-17 Operasyonları’nda 56 şüphelinin yakalandığını belirtti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.