Deprem profesörlerini ikiye bölen tartışma

Depremle ilgilenen birçok uzman, İstanbul başta olmak üzere ülkemizdeki birçok il için deprem uyarısı yaparken; bir başka profesörden ise şaşırtan bir açıklama geldi. O açıklamaya göre, sıraladığı illere uzun bir süre deprem gelmeyecek. İşte o iller ve açıklamalar....

Deprem profesörlerini ikiye bölen tartışma
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Deprembilimci Prof. Dr. Naci Görür, konuk olduğu TV programlarında, konuşmacısı olduğu toplantılarda ve sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla sık sık, çalışmalarına dayanarak "Deprem Dirençli Kentler" vurgusunu yapıyor.

Görür'ün asrın felaketi "6 Şubat Kahramanmaraş" depremi öncesinde de uyarı niteliğinde çalışmaları olmuştu. 1999 Marmara depremi, 17 Ağustos 2024'te 25. yılını dolduracakken, bugün Marmara için hâlâ birçok uzman deprem uyarı yapıyor. Deprem tartışmalarının sık sık yapıldığı şu günlerde, herkesi şaşırtan bir başka yorum ortaya atıldı.

ERCAN'DAN ŞAŞRITAN AÇIKLAMA!

Jeoloji Profesörü Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara, İstanbul, İzmir’de uzun süre deprem yok. Bir kere geldik bu dünyaya, yaşamın keyfini çıkar. Oku, yaz, sesin çıktıkça bağır. Yürü, koş, ye, iç. Sev, sevil, sarıl sevdiklerine. Ülkemizin muhteşem doğasına at kendini, dağlar, ırmaklar, çağlayanlar, ormanlar. Haydi!" ifadelerinde bulundu.

PAYLAŞIM TARTIŞMAYA NEDEN OLDU

Prof. Ercan'ın X platformu üzerinden yaptığı paylaşımının altına "@nacigorur ile çelişiyor. Bu nasıl bilim? Mühendislik bu kadar uç noktalarda ayrışamaz." yorumları geldi.

fmgkg.jpg

Deprem konusunda tartışmaya neden olan açıklama, kimilerinin yüreğine su serperken, kimilerine ise gerçeklerin üzerine çekilmiş bir sünger gibi geldi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.