Ebeveynler için çocuk rehberi: 'Sadece Çocuk' programı...

Psikoloji Bilimi Uzmanı Şirin Şinikçi'nin sunumuyla "Şirin Şinikçi ile Sadece Çocuk" programı, ebeveynlere çocuklarıyla ilgili geniş bir perspektif sunuyor. Türkiye'deki çocuk medyasındaki eksikliklere dikkat çeken program, ebeveynleri çocukların dünyasına yolculuğa çıkarıyor.

Ebeveynler için çocuk rehberi: 'Sadece Çocuk' programı...
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Psikoloji Bilimi Uzmanı Şirin Şinikçi, 'Şirin Şinikçi ile Sadece Çocuk' programında ebeveynlere yönelik bilgilendirici içerikler sunuyor. Program, çocuk medyasında eksikliği olan bilgilendirici ve rehberlik içerikleriyle dikkat çekiyor. Çocukların gelişimine olumlu katkılar sağlamayı hedefleyen bu program, ebeveynleri çocukları konusunda geniş bir çerçeveden bilinçlendiriyor.

cocuk2.jpg

Şinikçi programı anadolugazete.com.tr'ye anlattı. Ekim 2023’ten bu yana Tv6 ekranlarında yayınlanan program, ebeveynlere çocuklar hakkında geniş bir perspektif sunuyor. Program yapımcısı Şinikçi, programı şu sözlerle anlattı:

“İsminden de anlaşılacağı üzere, çocuk alanında çalışan uzmanları konuk alıyorum. Programım her şeyi kapsayabilir, hemen hemen bütün sektörlerden ve mesleklerden konuk aldım. Müzikten spora, bilimden diş hekimliğine kadar çocuk alanında çalışan uzmanları konuk alıyorum. Bu nedenle, ebeveynler için önemli bir kaynak olduğuna inanıyorum. TV sektöründe önemli bir boşluğu doldurduğunu düşünüyorum."

TÜRKİYE'DEKİ ÇOCUK MEDYASINI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ ? DÜNYA MEDYASIYLA KARŞILAŞTIRACAK OLURSAK NELER SÖYLEYEBİLİRSİNİZ?

“Türkiye'de çocuk medyasında ciddi eksiklikler olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımıza yönelik daha yapıcı ve olumlu içerikler üretmeliyiz. Global düzeyde ise, korku ve cinsel kimlik gibi konuların çocuk medyasında aşırı şekilde işlendiğini düşünüyorum. Bu durum, çocukların psikolojisini olumsuz etkiliyor. Ebeveynler çocukların medya kullanımına çok dikkat etmeli.”

EBEVEYNLERİN ÇOCUKLARINI YETİŞTİRİRKEN NELERİ YANLIŞ YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

“Ebeveynler, çocuklarını sadece akademik başarıya odaklanarak yaşamsal becerileri atlıyor. Çocuklar akademik hedeflerin yanında adım adım temel beceriler de edinmeliler. Özellikle metropolde yaşayan eğitimli ebeveynler çocuklarının iyi bir doktor, mühendis, bilim insanı olmasını istiyorlar, tabii ki bunlar da önemli. Fakat çocukların akademik başarıların yanında kendi ayakları üstünde duran bir birey olmaları da gözden kaçmamalı. Havuz problemlerini gözü kapalı çözebilen çocuklar kıyafeti söküldüğünde de kendi dikebilmeli, kendi yemeğini yapıp odasını temizleyebilmeli diye düşünüyorum.”

cocuk3.jpg

Doğru yapılmış bir TV programı, ebeveynler için çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurmalarına, onların gelişimini desteklemelerine ve aile içi ilişkileri güçlendirmelerine yardımcı olabileceğini ifade eden Şinikçi, doğru bilgilerle donatılmış bir programın ebeveynler için önemli bir kaynak olduğunun önemine vurgu yaptı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.