Edirne'deki sınır kapıları bayramda doldu taştı!

Ramazan Bayramı tatili sürecinde, birçok vatandaş Edirne'den Avrupa'ya açılan sınır kapılarından geçerek yurt dışı seyahatlerine başladı. Tatilin başlangıcından bu yana, Kapıkule ve Hamzabeyli gibi sınır kapılarında normal günlere kıyasla üç kat daha fazla bir hareketlilik yaşandı.

Edirne'deki sınır kapıları bayramda doldu taştı!
Yayınlanma:

Bulgaristan'a açılan Kapıkule ve Hamzabeyli ile Yunanistan'a açılan Pazarkule ve İpsala sınır kapılarından 130 binden fazla yolcu ve 30 binden fazla araç çıkışı gerçekleşti.

Kapıkule'den Bulgaristan'a giden Gamze Erkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, güzel bir bayram geçirdiklerini ve şimdi Sofya'ya doğru yola çıktıklarını belirtti. Erkan, eşinin şu anda Sofya'da olduğunu ve tatilin ilk bölümünü Ayvalık'ta geçirdiklerini dile getirerek, 4 gün boyunca Sofya'da kalacaklarını ve burada bayram sevincini yaşayacaklarını söyledi. Tatil boyunca tarihi ve turistik yerleri gezeceklerini ve daha sonra Türkiye'ye döneceklerini ifade etti.

Tatilinin bir bölümünü yurt dışında geçirmek isteyen Kadir Kaya ise Sofya'ya doğru yola çıktıklarını belirtti. Kaya, bayramın güzel geçtiğini ve Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da tatil yapacaklarını dile getirerek, küçük bir işlerinin olduğunu ve onu halledeceklerini söyledi. Ardından Türkiye'ye döneceklerini ifade etti.

Bulgaristan'dan dönen Veli Kahraman ise bayram tatilinin ilk günlerini yurt dışında aile büyüklerinin yanında geçirdikten sonra Türkiye'ye döndüğünü aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.