Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten iddialı çıkış: Son yıllarda yaşanan sıkıntılar geride kaldı, Türkiye sahalara döndü...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ekonomik durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten iddialı çıkış: Son yıllarda yaşanan sıkıntılar geride kaldı, Türkiye sahalara döndü...
Yayınlanma:

Şimşek, Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Kral Günü Resepsiyonu'nda yaptığı konuşmada dikkat çeken ifadeler kullandı. Bakan Şimşek, "Türkiye sahalara döndü. Son yıllarda yaşanan sıkıntılar geride kaldı. Güçlü bir program uyguluyoruz." dedi.

Ayrıca, Bakan Şimşek'in gündeminde Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki Gümrük Birliği anlaşmasının yenilenmesi süreci de vardı. Şimşek, "Gümrük Birliği'nin güncellenmesi gerektiği açık, çünkü karşılıklı olarak faydalı. Gümrük Birliği'ni modernize etmek ve geliştirmek Türkiye ve Avrupa Birliği'nin çıkarınadır, bu yüzden ilerlememiz gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Bu açıklamaların yanı sıra, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktığı da belirtildi. Para Politikası Kurulu, politika faizini sabit tutarken enflasyon üzerindeki risklere karşı ihtiyatlı bir duruş sergileyeceğini vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.