İsrail-Filistin savaşında 20. gün: Gazze'ye yeni saldırılar için hazırlanıyor

İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik ağır saldırılarına 20. günde devam ediyor. İsrail-Filistin savaşında kara harekatı daha net çizgilerle konuşulmaya başlandı. Dün gece, İsrail Ordu Radyosu, İsrail güçlerinin Gazze'ye karadan girdiğini duyurdu. Öte yandan, İsrail, Han Yunus kentinde sivilleri hedef aldı.

İsrail-Filistin savaşında 20. gün: Gazze'ye yeni saldırılar için hazırlanıyor
Yayınlanma:

DOSYA HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

İsrail Radyosu, dün gece, Gazze'de kara harekatı yapıldığını aktardı. Savaşın 20. gününde, kara harekatı gündemi daha da kesinleşirken, yeni saldırılar için hazırlıklar sürüyor. Buna göre, İsrail, Hamas'ın tünellerine girebilmek için sinir gazı ve kimyasal silah kullanacağı gündemde yer alıyor.

Middle East Eye haber sitesi, İsrail'in tünellere girebilmek için ABD'li Delta Gücü komandolarının gözetiminde kimyasal silah kullanacağını yazdı. Bu planda, İsrail, 'net bir zafer' için savaş suçlarına bir yenisini daha eklemekte çekinmeyecek.

untitled-1-001.jpg

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Hamas'ın elinde 224 İsraillinin bulunduğunu belirterek, kayıp ve kaçırılmış İsraillilere ulaşabilmek adına baskınlarını sürdüreceklerini dile getirdi.

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

İsrail'in saldırılarından hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 7 bin 28'e yükseldi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, ölü sayısındaki artışı paylaştığı bilgide, sağlık sisteminin de tamamen çöktüğünü ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'deki sağlık sisteminin çökmesinden ve özellikle tedavisi yarım kalan çocuklar adına bugün DSÖ'ye açık mektup paylaştı. Bakan Koca, yaralanan ve kanser tedavisi gören çocukların tedavilerinin yarım kalmasından dolayı sağlık hizmeti verebilmek adına mevcut engellerin kaldırılmasını talep ederek, DSÖ'nün 'önderlik' sorumluluğunu vurguladı.

untitled-1-002.jpg

Koca, "Hayat kurtarmak için eksik olan şey, gerekli şartların oluşturulmasıdır." ifadelerine yer verdi.

KUZEY KORE: ABD BU SUÇU ÖRTBAS ETTİ

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığınca yapılan açıklamada, İsrail'in saldırıları ABD tarafından örtbas edilerek, 'göz yumuluyor'. Bakanlık, İsrail'in hastane saldırı sonrasında ABD Başkanı Joe Biden'in tekrar destek açıklaması yapmasının, Gazze'deki katliama 'yeşil ışık' yakıldığı olarak değerlendirildiğini belirtti.

untitled-1-003.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN FİLİSTİN DİPLOMASİSİ SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Fransuva ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, üç semavi dinin kutsal mekanlarını barındıran bölgede kalıcı barışın sağlanabilmesi için bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğe sahip bir Filistin Devleti'nin 1967 sınırları içinde, başkenti Doğu Kudüs olan şekilde kurulması gerektiğini vurguladı.

FRANSA, GAZZE'YE HASTANE GEMİSİ GÖNDERDİ

Gazze'de en temel sorun çöken sağlık sistemi olurken, bölgeye acil tıbbi destek sağlanması gerekiyor. Türkiye'de Sağlık Bakanlığı çatısı altında birçok yardım bölgeye ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Son olarak, Fransa, dün yerel saatle 16.00'da Fransa'nın Toulon Limanı'ndan hareket eden Tonnerre isimli hastane gemisini Gazze'ye gönderdi.

Öncelikli olarak bölgedeki hastanelere tıbbi destek sağlanacak. İkinci etapta ise bölgeye acil servis yardımı sağlanacak.

TUBAS KENTİNDE BİR EV KUŞATILDI

İsrail askerlerinin bölgedeki sivillere yönelik kuşatma saldırıları sürerken Filistin Kızılayı, Tubas kentinde baskın düzenlenen bir evde 5'i gerçek mermi, 2'si şarapnel parçası ile biri darbedilerek, toplam 8 Filistinlinin yaralandığı açıklandı.

200 BİN KONUT YIKILDI

7 Ekim'de başlayan savaşta İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılarda 200 bine yakın konut tamamen veya kısmen yıkıldı.

untitled-1-004.jpg

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Muhammed Ziyara, İsrail'in saldırılarını "benzeri görülmemiş suçlar" olarak değerlendirdi.

RUSYA'DAN 'İNSANİ YARDIM' AÇIKLAMASI

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gerçekleştirdiği açıklamada Gazze'de insani bir felaketin yaşandığını vurgulayarak, insani yardımların bölgeye ulaştırılması gerektiği çağrısında bulundu.

İsrail'in hazırlığını sürdürdüğü kara harekatı için ise Peskov, böyle bir olasılıkta durumunda daha da kötüleşebileceğini dile getirdi. Ayrıca, Peskov, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyince çabaların yoğunlaştırılması gerektiğinin altını çizdi.

HAMAS'IN ELİNDE 224 ESİR BULUNUYOR

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Hamas'ın elinde 224 İsraillinin bulunduğunu belirterek, kayıp ve kaçırılmış İsraillilere ulaşabilmek adına baskınlarını sürdüreceklerini dile getirdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.