İstanbul'a dönüş çilesi böyle görüntülendi

Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatilinin ardından vatandaşlar yaşadığı şehirlere geri dönmeye başladı. Çankırı il sınırından İstanbul istikametine giden karayolunda ise trafik durma noktasına geldi.

İstanbul'a dönüş çilesi böyle görüntülendi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Trafiğe takılmamak için 9 günlük bayram tatilinin son gününü beklemeden yola koyulan vatandaşlar yoğun trafikten kurutulamadı. Özellikle Ankara ve İstanbul'a dönüşlerdeki bazı arterlerde trafik durma noktasına geldi.

Hafta sonu ve bayram tatili nedeniyle artan araç trafiği, Çankırı'dan İstanbul istikametine giden TEM otoyolunda kilometrelerce kuyruk oluşmasına sebep oldu. Trafik, sürücülerin seyahat sürelerini uzatırken, yolculukların da sabrını test ediyor.

tr.jpg

TRAFİKTE SABIR VE DİKKAT UYARISI

Trafik yoğunluğuyla başa çıkmak için, sürücülerin sabırlı olmaları ve güvenli sürüş kurallarına uymaları noktasında uyarılarını sıkça dile getiren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geride kalan 7 günde 55 kişinin hayatını kaybettiğini de açıkladı.

Sürüş uzmanları ise vatandaşların seyahat öncesinde güzergahlarını ve alternatif yolları planlayarak yoğunluğun en aza indirilmesine katkı sunmalarının önemine dikkati çekiyor.

trkhhh.jpg

TRAFİKTE DENETİMLER ARTTI

Trafik ekipleri de yoğunlukla başa çıkmak için denetimlerini ve önlemlerini arttırdı. Karabük, Çankırı gibi illerden İstanbul'a doğru yola çıkan sürücüler trafik yoğunluğuyla karşılaşırken; 43 ilin geçiş güzergahı olan Kırıkkale kavşağı da trafik yoğunluğunu yaşandığı bir başka adres olarak öne çıkıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.