Memleket Partisi kurucularından İpek Özkal Sayan istifa etti

Memleket Partisi kurucularından Parti Sözcüsü Prof. Dr. İpek Özkal Sayan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile istifa ettiğini duyurdu.

Memleket Partisi kurucularından İpek Özkal Sayan istifa etti
Yayınlanma:

Yerel seçimlerin ardından Memleket Partisi'nde süt üste istifa haberleri gelmeye başladı. Memleket Partisi Sözcülüğü görevinde de bulunan İpek Özkal Sayan, istifa kararını sosyal medya hesabından duyurdu.

İstifa kararının tamamen kişisel olduğunu ifade eden İpek Özkal Sayan, yaptığı paylaşımda, "Daha evvel görevlerimi bıraktığım, kurucularından olduğum partimden istifa ediyorum! Özgür alanda siyasete devam." sözlerine yer verdi.

ipekkk.jpg

Memleket Partisi Sözcüsü, Kamu Politikaları ve Gençlikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve partinin kurucularından olan Prof. Dr. İpek Özkal Sayan, istifasına ilişkin olarak e-Devlet'ten yaptığı parti üyeliğini sonlandırma işleminin ekran görüntüsünü de paylaştı.

İPEK ÖZKAL SAYAN KİMDİR?

İpek Özkal Sayan, Ankara doğumludur. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitirmiştir. Türkiye’de “Sağlık Sektörü Örneğinde Devletin Küçültülmesi ve Etkenleştirilmesi Çalışmaları” adlı teziyle Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Bilimleri Yüksek Lisans Programı’ndan mezun olmuştur. Akabinde Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Bilimleri Bölümü'nde başladığı Doktora Programı'nı “Türkiye’de Kamu Personel Sisteminin Gelişimi” teziyle tamamlamıştır. 2005 yılında Doktor unvanı, 2013 yılında doçent unvanı ve 2021 yılına profesör unvanı almıştır. Kamu yönetimi alanında yazdığı çeşitli makaleler bulunmaktadır. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesidir.

İPEK ÖZKAN SAYAN SİYASİ KARİYERİ

İyi derecede İngilizce ve orta derecede İtalyanca bilen Sayan, Memleket Partisi kurucu üyelerindendir ve merkezi yönetim kurulu üyesidir. Memleket Partisi Kamu Politikaları ve Gençlikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı'dır. 21 Haziran 2022 tarihinde parti sözcüsü olmuştur. 6 Nisan 2024'te ise parti üyeliğinden istifa etmiştir.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.