Milli Eğitim Bakanı Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden çocuklarla bir araya geldi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Türk Cumhuriyetleri'nden gelen 30 çocukla birlikte öğretmenlerini Bakanlıkta ağırladı.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden çocuklarla bir araya geldi
Yayınlanma:

Bakan Tekin, bu özel günde Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti için büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti ve Türklerin binlerce yıllık devlet geleneğine sahip olduğunu vurguladı. Devlet geleneğinin önemli bir döneminde, ulusal kurtuluş mücadelesinin başlaması ve Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde elde edilen başarıların gelecek nesillere aktarılmasının 23 Nisan'ın önemini daha da artırdığını dile getirdi.

Bakan Tekin, gelecek nesillere emanet edilecek bir ülke oluşturma sorumluluklarının farkında olduklarını ve bu nedenle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir titizlikle kutladıklarını belirtti. Ayrıca, Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya barışını çocuklara emanet ettiğini hatırlatarak, 23 Nisan'ın bütün dünya çocuklarının bayramı olarak ilan edilmesinin önemine vurgu yaptı.

Bakan Tekin, çocuklara Milli Eğitim Bakanlığı'nın görev alanındaki çalışmalar hakkında bilgi verdi ve Türkiye'nin geleceği için iyi bir vatandaş yetiştirmenin önemine dikkat çekti. Daha sonra çocuklara, dünya barışına katkı yapacak bireyler olarak yetişmeleri için çağrıda bulundu.

Ziyaret sırasında çocuklarla yapılan sohbette, çocuklar kendi ülkelerindeki çocuklara özel günlerin olduğunu ve bu günlerin önemini paylaştılar. Bakan Tekin, ziyaretten dolayı çocuklara teşekkür ederken, çocuklar da kendi kültürlerine ait geleneksel müzik aletleriyle müzik dinletisi sundular.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.