Nüfusu 6600, 3 günde ilçeye giren araç 100 bin

Amasra ilçesine Ramazan Bayramı tatili nedeniyle gelen ziyaretçiler, Bartın'ın girişinde uzun araç kuyruklarına neden oldu.

Nüfusu 6600, 3 günde ilçeye giren araç 100 bin
Yayınlanma:

Bayramın üç günü boyunca ilçeye 100 binden fazla, Bartın genelindeki 19 plaj ve sahillere ise 60 binden fazla araç girişi yapıldı..

Ramazan Bayramı'nın üçüncü gününde, tatilciler tarihi ve turistik Amasra ilçesine akın etti. 6 bin 600 nüfuslu ilçenin merkezine girişte uzun araç kuyrukları oluştu ve polis, ilçeye araç girişini durdurdu. Amasra girişindeki uzun araç kuyrukları nedeniyle trafik ekipleri, kent merkezine araç almadı ve sürücüleri TTK Amasra Müessese Müdürlüğü ve Büyük Liman sahaları, okul bahçeleri ve kaymakamlığın önündeki otoparka yönlendirdi.

Amasra Kalesi ve Çekiciler Çarşısı'na gelen tatilciler, yoğunluk nedeniyle yürümekte zorlandı. Denizden gezi tekneleriyle dolaşan turistler ise Amasra Kalesi ve Tavşan Adası'nı izledi.

Yoğunluk yaşanan bölgelere, Bartın Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki 500 çevik kuvvet polisi ve ek trafik ekipleri sevk edildi.

Bartın Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kayıtlarına göre, Ramazan Bayramı'nın birinci gününde Amasra'ya 30 bin, ikinci gününde 20 bin, üçüncü gününde ise 50 bin araç giriş yaptı. Bayram tatili süresince Bartın'ın 59 kilometrelik sahil şeridindeki 19 plaj ve sahile, KGYS kayıtlarına göre 60 binden fazla araç girdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.