Orta Doğu alevlendi: Altın fiyatları rekora tırmandı!

Orta Doğu'daki tansiyon yükselmeye devam ediyor ve altın, İran'ın hafta sonu İsrail'e yönelik saldırısının ardından güvenli liman varlıklarına olan talebi artırarak rekora yakın bir seviyeye yükseldi.

Orta Doğu alevlendi: Altın fiyatları rekora tırmandı!
Yayınlanma:

Altın, külçe başına yüzde 1,2'lik bir artışla tehlikeli bir yeni aşama gösterdi. İran'ın İsrail'e 300'den fazla insansız hava aracı ve füze fırlattığı bildirildi, ancak çoğu durduruldu ve herhangi bir ölüm haberi gelmedi.

Değerli metal, Cuma günü ons başına 2 bin 400 doları aşarak önemli bir seviyeye tırmandı, ancak teknik göstergelerin aşırı ısındığını göstermesi ve yatırımcıların pozisyonlarını kapatmasıyla seans düşük kapandı. Orta Doğu'daki son gelişmeler, İsrail'in altını destekleme potansiyeline yönelik korkuları yeniden alevlendirdi.

GELECEKTE DAHA ÇOK ARTACAK

Pepperstone Group Araştırma Başkanı Chris Weston, Orta Doğu'daki artan gerilimlerin "altın satın almak için başlı başına bir neden" olduğunu belirtti. Weston, jeopolitik primin fiyatlandığı büyük bir hareket olduğunu ve orta ölçekli altın alımlarının gelecekte muhtemelen daha da artacağını ifade etti.

Altın, Şubat ortasından bu yana şaşırtıcı bir yükselişle neredeyse yüzde 20 değer kazandı. Fed'in beklenen dönüm noktasına yaklaşması, merkez bankalarının güçlü alımları ve Çinli tüketicilerin artan talebi, Orta Doğu ve Ukrayna'daki jeopolitik risklerin yanı sıra ana faktörler oldu.

Geçen hafta yüzde 0,6 artış gösterdikten sonra, spot altın Singapur saatiyle 08:51'de ons başına 2.354,62 dolara yüzde 0,4 artışla ulaştı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Eylül 2022'den bu yana en büyük yükselişini gerçekleştirdikten sonra yatay seyretti. Gümüş değer kazanırken platin ve paladyum değer kaybetti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.