Prof. Dr. Fahrettin Öztürk: Üniversiteler gelişimin merkezidir!

Prof. Dr. Fahrettin Öztürk son yazısında toplumların ilerlemesi için en önemli unsurlardan olan üniversiteleri değerlendirdi. Öztürk yazısında, ''Ekonomik, sosyal, kültürel ve bilimsel alanlarda gerçekleşen gelişimin anahtar oyuncularından biri genellikle göz ardı edilir: Üniversiteler.'' sözleriyle vurgu yaptı.

Prof. Dr. Fahrettin Öztürk: Üniversiteler gelişimin merkezidir!
Yayınlanma:

Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, haber.aero adlı internet sitesinde yayımlanan makalesinde, ''Üniversitelerimizin nasıl saygınlık kazanacağının yolu bilimin saygınlığının anlaşılması ve öneminin bilinmesinden geçmektedir. Üretken bir toplum olabilmek için üniversitelerin öncü olması, şirketlere yol göstermesi gerekir. Bu nasıl olacak?'' sorusunu sorarak değerlendirmelerde bulundu.

''Üniversiteler; geleceğin liderlerini, uzmanlarını ve yenilikçilerini yetiştiren bir eğitim merkezi konumundadır. Disiplinler arası eğitim programları, öğrencilere geniş bir bakış açısı kazandırması yanında kritik düşünme, problem çözme ve iletişim becerilerini geliştirmelerine de yardımcı olur. Bu kazanımlar, mezunların iş dünyasında, kamu hizmetinde ve toplumda başarılı olmalarını sağlar.''

Prof. Dr. Fahrettin Öztürk'ün yazısının tamamını okumak için linke tıklayın...

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.