Seçimi kaybeden şair muhtar adayına kitap müjdesi

Kırşehir'in Akpınar ilçesine bağlı Aşağı Homurlu Köyü'nde muhtar adayı olan Aydın Battal, 31 Mart yerel seçimlerinde muhtarlık için yarıştığı ancak kazanamadığı durumun ardından, oy vermeyen akrabalarına karşı duygularını dile getirmek için yazdığı şiiri sosyal medyada paylaştı. Battal'ın bu videosu kısa sürede viral hale geldi.

Seçimi kaybeden şair muhtar adayına kitap müjdesi
Yayınlanma:

Battal, Show Haber'den Emre Kol'a yaptığı açıklamada, okuduğu şiirin büyük ilgi görmesinin ardından birçok kişinin kendisini aradığını belirtti. Edebiyat öğretmenlerinin şiiri övgüyle karşıladığını ve kalıbının dört dörtlük olduğunu söylediğini ifade etti. Ancak "ölünce ünlülüğün ne işe yarayacağı" şeklindeki yorumlarına şaşırdığını belirtti.

Battal'ın eşi Döne Battal da muhtar olamasa da eşinin köylerini duyurduğunu ve eğer seçilmiş olsalardı daha fazla şey yapacaklarını dile getirdi. Köylülerin bir kayıp yaşadığını vurguladı.

Çevirmen, tarihçi ve yazar Sadık Usta ise sosyal medya hesabından Battal'ın şiirlerinin kitap olarak yayımlanmasını sağlayacaklarını açıkladı. Battal'ın oğlunun şiirlerini bilgisayar ortamına geçirmesiyle birlikte kitap çalışmasına başlanacağını ifade etti.

Seçimlerde 29 oy alan Battal, kaybettiği durumu aracının içinde çektiği bir videoyla anlattı. Üç aday ve 300 seçmenin bulunduğu köyde yarıştığını belirterek, seçimlerde karşılaştığı zorlukları ve hayal kırıklıklarını dile getirdi. Sitem dolu şiiriyle duygularını ifade ettiği video, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.