SGK'dan emekliler için önemli adım!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısına çözüm bulmak amacıyla önemli bir adım attı. Enflasyonun artmasıyla beraber ekonomik zorluklarla boğuşan emekliler için sağlık hizmetlerinde önemli bir genişleme yapılacağı duyuruldu.

SGK'dan emekliler için önemli adım!
Yayınlanma:

Emekli aylıklarıyla mücadele eden vatandaşlar, ekonomik kriz ve enflasyonun baskısı altında geçim sıkıntısı çekerken, sağlık hizmetlerinden yeterince faydalanamıyorlardı. SGK, bu duruma çözüm olarak sağlık hizmetleri kapsamını genişletme kararı aldı.

KAPLICALARDAN ÜCRETSİZ FAYDALANACAKLAR

Özellikle fizik tedavi gibi maliyetli tedavilerde yaşanan yoğun talebe alternatif olması amacıyla geçen yıl kaplıca tedavileri Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemi kapsamına alınmıştı. Bu düzenlemeyle birlikte artık SSK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığı fark etmeksizin bütün emekli vatandaşlar, kaplıca tedavilerinden ücretsiz olarak faydalanabilecek.

Uygulamanın deneme aşamasının sona erdiği bildirildi ve alınacak karara göre bu ücretsiz kaplıca uygulamasının kalıcı hale getirileceği belirtildi.

SAĞLIK KURULU RAPORU GEREKECEK

SGK yetkilileri, bu hizmetin yoğun talep görmesi durumunda daha verimli bir şekilde yönetilebilmesi için bazı koşulların sağlanması gerektiğini ifade etti. Bu kapsamda, emeklilerin herhangi bir sağlık kurumundan en az bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzmanı hekim tarafından sağlık kurulu raporu alması gerekiyor. Bu raporla birlikte, emekliler 6 ay boyunca ücretsiz kaplıca hizmetlerinden faydalanabilecek. 6 ayın sonunda ise tedavinin devam edip etmeyeceği konusunda yeni bir rapor alınması gerekecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.