Sivas-İstanbul hızlı treninin sefer tarihi belli oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas-İstanbul aktarmasız yüksek hızlı tren (YHT) seferlerinin 4 Mayıs'ta başlayacağını duyurdu.

Sivas-İstanbul hızlı treninin sefer tarihi belli oldu!
Yayınlanma:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapılan açıklamada, Türkiye'nin demir yolu alanındaki yatırımlarıyla çağ atladığını belirtti. YHT projeleri, mevcut demir yollarının yenilenmesi ve modernizasyonu, yerli ve milli demir yolu sanayisinin geliştirilmesi konularında çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Uraloğlu, vatandaşların güvenli, ekonomik, çevreye duyarlı ve konforlu ulaşımlarını sağlamak için demir yolu yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerini vurguladı.

SİVAS-İSTANBUL AKTARMASIZ YHT SEFERLERİ DETAYLARI

Sivas ve Ankara'dan YHT ile seyahat eden yolcuların talebi doğrultusunda çalışmalar tamamlandı. Sivas-İstanbul aktarmasız YHT seferleri, 4 Mayıs'ta başlayacak. Saat 13.00'te Sivas'tan hareket edecek olan YHT, ekspres ve aktarmasız olarak İstanbul'a devam edecek. 483 yolcu kapasitesine sahip setler kullanılarak işletilecek olan ekspres trenler, İstanbul'dan da saat 08.40'ta hareket edecek ve Sivas'a 15.58'de varacak. Sivas'tan saat 13.00'te hareket edecek tren ise İstanbul'a 20.08'de ulaşacak.

Ankara-Sivas arası seyahat süresinin 2 saate düştüğü hatırlatıldı. Ankara-Sivas YHT hattının hizmete girmesinden bu yana geçen 1 yılda 971 bin yolcunun bu hattı kullandığı bilgisi paylaşıldı.

Uraloğlu, ilerleyen günlerde yolcu taleplerini dinleyerek, gerekli değerlendirmeleri yapacaklarını ve işletme planı değişiklikleri yapacaklarını belirtti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.