Sokak iftarlarıyla komşuluk bağları güçleniyor!

Giresun'un Tirebolu ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi'nde komşuluk bağlarını güçlendirmek ve birlik beraberliği pekiştirmek amacıyla 2016 yılında başlatılan sokak iftarları, her yıl artan katılımla devam ediyor.

Sokak iftarlarıyla komşuluk bağları güçleniyor!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yeniköy Mahallesi Muhtarlığının öncülüğünde gerçekleştirilen sokak iftarları, mahalle halkının kendi evlerinde hazırladığı yemeklerle gerçekleşiyor. Mahalle sakinlerinin evlerinde hazırladığı yemekler, sokakta kurulan iftar sofralarında bir araya gelen insanlarla paylaşılıyor. Bunun yanı sıra çorba ve tatlı gibi ek gıdalar ise hayırseverler tarafından katkı sağlanarak ikram ediliyor.

İftar programına mahalle sakinleri, üniversite öğrencileri, ihtiyaç sahipleri ve ilçe dışından gelen misafirler de katılıyor. Muhtar Osman Altay, bu etkinliğin amacının, komşuluk ilişkilerini güçlendirmek ve dayanışmayı artırmak olduğunu vurguladı. Altay, geçmişteki komşuluk ilişkilerini canlandırmayı hedeflediklerini belirterek, bu organizasyon sayesinde insanların bir araya gelip birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını ifade etti.

TEK TİP YEMEK İLE SOSYAL SINIF FARKI ORTADAN KALDIRILIYOR

İlk yıllarda 180 kişinin katıldığı iftar programına bu yıl yaklaşık 750 kişinin iştirak ettiğini söyleyen Altay, bu geleneğin uzun yıllar devam etmesini arzuladıklarını dile getirdi. Her yıl tek tip yemek yapılmasının sosyal sınıf farkını ortadan kaldırmak amacıyla olduğunu belirten Altay, bu sayede herkesin eşit şartlarda iftar yapabilmesini sağladıklarını vurguladı.

Katılımcılar da, sokak iftarlarının mahallede güzel bir atmosfer oluşturduğunu ve birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler. Zerrin Kalafatoğlu, Nuray Yusufoğlu ve Şefik Yusufoğlu gibi mahalle sakinleri, iftar programlarının, insanların bir araya gelerek kaynaşmasını ve mahalledeki dayanışmayı artırdığını ifade ettiler.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.