TBMM Genel Kurulunda CHP ile AK Parti arasında 'İsrail' gerilimi

CHP, TBMM Genel Kurulunda "İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamlara rağmen Türkiye'nin İsrail ile ticaretini sürdürmesinin neden ve sonuçlarının araştırılması amacıyla" grup önerisi sundu.

TBMM Genel Kurulunda CHP ile AK Parti arasında 'İsrail' gerilimi
Yayınlanma:

CHP'nin önerisinin tartışıldığı sırada CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile AK Partili vekiller arasında gergin anlar yaşandı.

Ağbaba, önerinin gerekçesini açıklarken, AK Parti'ye yönelik sert eleştirilerde bulundu. İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamlara karşı yapılan protestolarla birlikte Türkiye'nin İsrail'e ticaret yapmaya devam etmesini sert bir dille eleştirdi. "1 Ocak sabahında İsrail'i protesto eden büyük bir miting düzenlediniz. Namaz kılarken İsrail'in uçaklarına mazot satmaya, benzin satmaya devam ettiniz." diyerek AK Parti'yi ikiyüzlülükle suçladı.

TBMM'DE VELİ AĞBABA- ÖZLEM ZENGİN GERİLİMİ

Ağbaba'nın konuşması, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in tepkisine neden oldu. Zengin, CHP'ye yönelik sert ifadelerle karşılık verdi. Ağbaba'nın İsrail'i kınamadığını ve asıl faili gizlediğini öne sürdü. Bu sözlere Ağbaba, "Mescid-i Aksa diye ağlayıp Mescid-i Aksa'ya tel örgüsü çekenler, çektirenler sahtekardır." diyerek yanıt verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.