Türkiye'nin bitki örtüsü tohumları burada saklanıyor!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ankara ve İzmir'deki tohum gen bankalarında Türkiye'nin bitki örtüsüne ait tohumların titizlikle korunduğunu belirtti. Yumaklı, bu gen bankalarında 120 bin genetik materyalin saklandığını açıkladı.

Türkiye'nin bitki örtüsü tohumları burada saklanıyor!
Yayınlanma:

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) bünyesinde faaliyet gösteren Ankara'daki Türkiye Tohum Gen Bankası'nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ziyaret sırasında yapılan değerlendirmelerde, Türkiye'nin çeşitli bitki türlerine ait tohumların bu bankalarda muhafaza edildiği vurgulandı.

Bakan Yumaklı, Ankara ve İzmir'deki iki tohum gen bankasının yedekli olarak çalıştığını belirtti. Türkiye Tohum Gen Bankası'nın dünyanın üçüncü büyük gen bankası olduğunu açıklayan Yumaklı, burada Türkiye'nin bitki çeşitliliğini muhafaza ettiklerini ve 120 bin genetik materyali koruma altında tuttuklarını söyledi. Yumaklı, bu gen bankalarının Türkiye'nin bitki örtüsünü tasnif ve analiz ettiğini ve hem ulusal hem uluslararası alanda referans noktası olduğunu vurguladı.

Yumaklı, gen bankasının Türkiye'deki akademik camianın araştırmalarına ve inovasyon çalışmalarına ışık tuttuğuna dikkat çekti. Gıda milliyetçiliği kavramının önem kazandığı bir dönemde, gen bankasının ülkelerin gıda arz güvenliğine katkı sağladığını belirten Yumaklı, Anadolu coğrafyasının zenginliğini de göz önünde bulundurarak, bu bankaların öneminin her geçen gün arttığını vurguladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.