Türkiye'nin en güzel sahilleri: Milyonlarca turisti ağırlıyor

Türkiye, dünyanın en güzel kıyı şeridine sahip ülkelerinden bir tanesi. Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Türkiye'nin popüler olan sahilleri merak konusu oldu. Peki, Türkiye'nin en gözde sahilleri nerede bulunuyor? Detaylar haberimizde...

Türkiye'nin en güzel sahilleri: Milyonlarca turisti ağırlıyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Türkiye'nin zengin doğal güzellikleri arasında yer alan sahilleri, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti cezbetmeye devam ediyor. İşte Türkiye'nin en gözde sahillerinden bazıları:

İlk olarak Ölüdeniz ile başlayalım. Beydağları'nın eteklerinde konumlanmış olan Ölüdeniz, berrak turkuaz denizi ve eşsiz manzarasıyla dikkat çekiyor. Yamaç paraşütü tutkunları için de vazgeçilmez bir nokta olan Ölüdeniz, Türkiye'nin en sevilen sahillerinden.

Akdeniz'in en güzel plajlarından biri olarak kabul edilen Kaputaş, yüksek kayalıklarla çevrili koyu mavi ve turkuaz renkleriyle göz alıcı bir manzara sunuyor. Her yıl çok sayıda turisti ağırlayan Kaputaş, doğal güzelliği ile adeta büyülüyor.

oludeniz.jpg

Türkiye'nin en uzun kumsallarından birine ev sahipliği yapan Patara, 18 kilometrelik beyaz kumlu sahili ve koruma altındaki caretta carettalarıyla ünlü. Yabancı turistlerin de dikkatini çeken Patara, deniz tatili severlerin ilk duraklarından.

Olimpos Antik Kenti'nin yakınında bulunan Çıralı Plajı, doğal güzelliği ve 'yanan taşlar'ıyla adeta bir doğa harikası. İçerisinde bulunan bungalov otelleri ve kamp yapma imkanı buranın özellikle öğrenciler tarafından sıkça tercih edilmesini sağlıyor.

kusadasi.jpg

Kuşadası, geniş ve kumlu sahilleriyle tanınıyor. Özellikle Pamucak Plajı ve Kadınlar Denizi Plajı, yaz tatillerinin vazgeçilmez rotalarından biri.

Ilıca Plajı ve Altınkum Plajı gibi popüler kumsallara ev sahipliği yapan Çeşme, Türkiye'nin en gözde tatil bölgelerinden biri olarak biliniyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.