YSK CHP'nin o il için olan itirazını reddetti

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında yapılan itirazları değerlendirmeye devam ediyor. Ardahan, Iğdır, Hatay illeri ve Bitlis'in Tatvan ilçesi ile Iğdır'ın Aralık ilçesinde gerçekleştirilen seçimlere ilişkin yapılan itirazlar, YSK tarafından reddedildi.

YSK CHP'nin o il için olan itirazını reddetti
Yayınlanma:

Hatay'da 31 Mart yerel seçimlerinde geçici sonuçlara göre AK Parti adayı Mehmet Öntürk, Ardahan'da oyların %44,48'ini alarak birinci sırada yer alırken, CHP adayı Lütfü Savaş %44,05 oy alarak ikinci oldu.

YSK CHP'NİN İTİRAZINI REDDETTİ

YSK, saat 14.00'te toplanarak Hatay seçimlerine yapılan itirazları da değerlendirdi. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda, Hatay ve diğer il ve ilçelerdeki seçim itirazları ele alındı. Kurul, CHP'nin Hatay'da oyların yeniden sayılması, geçersiz oyların sayılması ve seçimin yenilenmesi taleplerini reddetti.

Diğer il ve ilçelerdeki itirazlar ve YSK'nın kararları ise şu şekilde:

  • AK Parti'nin Ardahan ve Iğdır'da seçimlerin yenilenmesi talebi ile Bitlis'in Tatvan ilçesinde oy sayımının yeniden yapılması talebi reddedildi.
  • Yeniden Refah Partisi'nin Iğdır'ın Aralık ilçesinde oy sayımının yeniden yapılması ve seçimin yenilenmesi talepleri reddedildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.