Yüksek Seçim Kurulu; AK Parti, CHP, İYİ Parti, MHP, YRP ve DEVA Partisi'nin itirazlarını değerlendirdi: 22 itiraza karar

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri çerçevesinde siyasi partilerin yapmış olduğu 22 itirazı değerlendirdi.

Yüksek Seçim Kurulu; AK Parti, CHP, İYİ Parti, MHP, YRP ve DEVA Partisi'nin itirazlarını değerlendirdi: 22 itiraza karar
Yayınlanma:

Bugün saat 15.00'te toplanan kurul, yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından siyasi partilerin itirazlarını sonuçlandırdı. Toplantı kapsamında, 21 seçim bölgesi için yapılan 22 itirazın kararları açıklandı.

AK Parti'nin Van Bahçesaray belediye başkanlığındaki oyların yeniden sayımı, Şırnak Uludere'deki belediye meclisi oylarının yeniden sayımı, Şırnak Silopi ve Görümlü ilçeleri ile Şanlıurfa Bozova ilçesi için talepleri reddedildi.

CHP'nin Tekirdağ Ergene ilçesi belediye meclisi oylarının yeniden sayımı, Edirne Uzunköprü ilçesi oylarının yeniden sayımı, Konya Karapınar ilçesi için seçim iptali, Adana Kozan ilçesi belediye başkanlığı seçimlerinin iptali ve yeniden yapılması, Afyonkarahisar Dazkırı ilçesi mazbatanın iptali talepleri de reddedildi.

MHP'nin Çankırı Eldivan ilçesi belediye başkanlığı seçiminin iptali, Çankırı Şabanözü Belediye Başkanlığı oylarının yeniden sayımı, Çankırı Orta ilçesi için il genel meclisi mazbatasının iptali ve Adana Saimbeyli ilçesi için mazbatanın iptali ve ikinci olana verilmesi talepleri de reddedildi.

İYİ Parti'nin Trabzon Şalpazarı ilçesi oylarının yeniden sayımı, Samsun Atakum ilçesi belediye meclisi oylarının yeniden sayımı, Edirne Uzunköprü ilçesi için il genel meclisi oylarının yeniden sayımı ve Afyonkarahisar Çobanlar ilçesi için il genel meclisi seçim iptali talepleri de reddedildi.

Yeniden Refah Partisi'nin Erzurum Horasan ve Ardahan Göle seçimlerinde oyların yeniden sayımı, Trabzon Arsin ilçesi belediye meclisi oylarının yeniden sayımı talepleri reddedildi.

DEVA Partisi'nin Elazığ Merkez ilçesine bağlı Yurtbaşı beldesi için belediye başkanlığı ve belediye meclisi seçimlerinde oyların yeniden sayımı talepleri de reddedildi.

Ayrıca, İYİ Parti'nin Ordu'da seçimlerde usulsüzlük olduğu gerekçesiyle yaptığı itiraz da reddedildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.