AYF Başkanı Burhan: Gazeteciler Filistin halkının sesi oluyordu

AYF Başkanı Sinan Burhan, Filistin'de 140 gazetecinin şehit edildiğini ya da öldürüldüğünü belirterek, "İsrail devleti önce gazetecileri hedef aldı. Biz de bunun farkında olduğumuzu belirtmek için burada eylem yapıyoruz" dedi.

AYF Başkanı Burhan: Gazeteciler Filistin halkının sesi oluyordu
Yayınlanma:

Anadolu Yayıncılar Federasyonu (AYF), İsrail'in saldırılarında yaşamını yitiren gazetecileri anmak ve saldırılara tepki göstermek için İstanbul'da aralıksız 24 saat sürecek canlı yayın başlattı.

Sultanahmet Meydanı'ndaki tarihi Alman Çeşmesi'nin yanına kurulan sahnede "Filistin'de öldürülen gazeteciler için nöbetteyiz" ifadeleri yer aldı.

Saat 14.00 itibarıyla başlayan yayına ilk olarak AYF Başkanı Sinan Burhan, Akşam gazetesi yazarı Mustafa Kartoğlu ve CNN Türk spikeri Fulya Öztürk katıldı.

Anadolu'da yayın yapan 20 televizyon kanalı ile sosyal medya platformlarından canlı yayınlanan programda ulusal basından çok sayıda gazeteci yer alacak.

AYF Başkanı Burhan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un destekleriyle bu yayını gerçekleştirdiklerini, politik bir amaç taşımadıklarını ve yayınlarının herhangi bir parti yayını olmadığını belirtti.

Yaptıkları yayının dili, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun, mazlum ve mağdur insanlara sahip çıkma yayını olduğunu vurgulayan Burhan, Filistin'de 140 gazetecinin şehit edildiğini ya da öldürüldüğünü söyledi.

"Bu gazeteciler ne yapıyordu?" diyen Burhan, gazetecilerin Filistin halkının sesi olduğunu belirterek, İsrail'in devlet terörünü dünyaya duyurduğunu kaydetti.

Burhan, "Açlığı, susuzluğu, bütün bunları duyuruyordu. Ne oldu? İsrail devleti önce gazetecileri hedef aldı. Biz de bunun farkında olduğumuzu belirtmek için burada eylem yapıyoruz. Bugün başlayan eylemimiz yarın saat 14.00'e kadar devam edecek, 80 gazeteci katılacak. Burada 24 saat Anadolu kanallarıyla ortak yayın yaparak Filistinli gazeteciler adına biz ayakta olduğumuzu, nöbette olduğumuzu, Filistin'in sesi olacağımızı duyurduk." dedi.

Akşam gazetesi yazarı Mustafa Kartoğlu ise İsrail'in bir süredir bölge ülkeleriyle başlattığı normalleşme çabalarının samimi olmadığını, genişlemenin ve bölge ülkelerini yumuşatmanın bir yöntemi olarak bunu kullandığını 7 Ekim'den sonra gösterdiğini aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.