1 Mayıs bilançosu artıyor: 1 Mayıs'ta yaşanan olayların ardından 11 kişi daha tutuklandı

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde gerçekleşen gösterilere ilişkin operasyonlar sonuçlandı.

1 Mayıs bilançosu artıyor: 1 Mayıs'ta yaşanan olayların ardından 11 kişi daha tutuklandı
Yayınlanma:

Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, Fatih Saraçhane'deki Bozdoğan Su Kemeri önünde meydana gelen gösterilerde "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "görevli memura mukavemet" ve "kamu malına zarar verme" suçlarına karıştıkları belirlenen 12 şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 12 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilerek Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Adliyede Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'na çıkarılan 12 şüpheliden 11'i tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi ve hakimlik sorgularının ardından tutuklama kararı verildi.

Hatırlanacağı üzere, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na ilerlemeye çalışan ve polise saldırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 217 şüpheliden 182'si daha önce serbest bırakılmıştı. Daha sonra yapılan incelemeler sonucunda, saldırıya karıştıkları tespit edilen 30 şüpheli daha gözaltına alınmıştı. Emniyet güçlerinin titiz çalışmaları sonucunda, olaylara karıştığı belirlenen 12 kişi daha gözaltına alınarak adalet önüne çıkarıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.