Kalkan-19 operasyonlarında 1177 düzensiz göçmenin yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 30 ilde düzenlenen Kalkan-19 operasyonlarında 1177 düzensiz göçmenin yakalandığını bildirdi.

Kalkan-19 operasyonlarında  1177 düzensiz göçmenin yakalandı!
Yayınlanma:

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, düzensiz göçle mücadelenin bayram tatilinde de aralıksız sürdüğünü vurguladı.

Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını önlemek için ülkenin her bölgesinde kararlılıkla sürdürülen operasyonlarının aralıksız devam edeceğini söyleyen Yerlikaya, "Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan göçmen kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz” dedi.

30 ilde düzenlenen Kalkan-19 denetimlerinde bin 177 düzensiz göçmenin yakalandığını bildiren Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Ramazan Bayramı tatilinin ilk beş gününde Valilikler ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde, güvenlik güçleri tarafından 103’ü İstanbul’da olmak üzere, 162 mobil göç noktası araçlarıyla 30 büyükşehrin tamamında gerçekleştirilen denetimlerde, 22 bin 707 yabancının kimlik bilgilerine bakıldı. Bunlardan bin 177’sinin düzensiz göçmen olduğu tespit edildi. Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri derhal başlatıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.