Ücretsiz doğal gaz desteği ne zaman sona erecek?

5 metreküp 'ücretsiz doğalgaz desteği ne zaman bitecek? ' sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Devlet tarafından verilen doğalgaz desteğinin detayları ortaya çıktı.

Ücretsiz doğal gaz desteği ne zaman sona erecek?
Yayınlanma:

Mayıs 2024'e kadar devam edecek olan bu uygulama ile ilgili bilgilere göre, devletin toplam destek miktarının 43 milyar lirayı bulacağı öğrenildi. Ücretsiz doğalgaz desteği, özellikle enerji maliyetlerindeki artışın etkisiyle evlerin bütçelerine nefes aldıran bir önlem olarak kabul ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nisan 2023'te duyurduğu 25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması, 1 Mayıs 2024'te sona erecek. Bu nedenle, bu ay sonunda 19.7 milyon haneye son kez 25 metreküp doğalgaz ücretsiz olarak verilecek, bu da 150 lira tutarına denk gelecek.

Türkiye genelinde konutlarda doğalgazın metreküp başına maliyeti (dağıtım bedeli ve vergiler dahil) ortalama olarak 6 lira olduğundan, bu ay sonunda konutlara verilecek olan 25 metreküp doğalgaz ücretsiz olacak ve bu tutar 150 liralık bedel olarak faturalara yansıtılmayacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.