Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında yara almak istemiyor: Fenerbahçe, 2 maçtır kazanamadığı Konyaspor deplasmanında

Trendyol Süper Lig’in 35. Haftasında Fenerbahçe, Konyaspor’a konuk olacak. Zorlu karşılaşmadan Fenerbahçe 3 puanla dönerek puan farkını 4’te tutmak istiyor.

Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında yara almak istemiyor: Fenerbahçe, 2 maçtır kazanamadığı Konyaspor deplasmanında
Yayınlanma:

Fenerbahçe, Konyaspor'u deplasmanda yenerek Galatasaray'ın aldığı galibiyet sonrası puan farkını korumayı hedefliyor. Bu sezon etkili hücum performansıyla dikkat çeken sarı-lacivertliler, rakip fileleri 89 kez havalandırırken kalesinde sadece 31 gol gördü.

FENERBAHÇE DEPLASMANDA EN ÇOK PUAN TOPLAYAN TAKIM

Ligde son 23 maçını kaybetmeyen Fenerbahçe son dış saha maçında Sivasspor’la 2-2 berabere kalmıştı. Fenerbahçe ise lider Galatasaray'ı takip ediyor. 34 haftada 28 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 89 puan toplayan sarı-lacivertliler, şampiyonluk yolunda puan kaybı yaşamamaya çalışıyor. Fenerbahçe deplasmanda ise ligin en iyi takımı. Bu sezon dış sahada 17 maçın 15’ini kazanan Fenerbahçe 2 kez de beraberlik aldı.

Konyaspor ise düşme hattından uzaklaşmak için mücadele ediyor. Son 2 maçını kaybeden yeşil-beyazlılar, Teknik direktörü ile de yolları ayırdı. Fenerbahçe karşısında çıkış arayacak olan Konyaspor’da takımın en skorer oyuncuları Cikalleshi, Louka Prip ve Guilherme olarak dikkat çekiyor. Ev sahibi Konyaspor, 35. haftaya 36 puanla girmiş durumda ve düşme hattının üzerinde yer alıyor. Yeşil-beyazlılar sezon genelinde 8 galibiyet, 12 beraberlik ve 14 mağlubiyet aldı. Teknik direktör olarak Ali Çamdalı ile anlaşan Konyaspor bu sezon evinde büyük hayal kırıklığı yaşadı. 16 maçta 5 kez kazanan 4 beraberlik alan Konyaspor evinde 7 kez de yenildi. Konyaspor evinde son galibiyetini ise 24 Şubat’ta Hatayspor’a karşı aldı.

FENERBAHÇE KONYA’DA 2 MAÇTIR KAZANAMIYOR

İki takım daha önce Süper Lig’de 45 kez karşılaştı. Bu 45 maçın 34’ünü Fenerbahçe kazanırken Konyaspor 8 kez kazandı 3 maç da berabere bitti. Konya’da oynanan son 4 maçın ise 3’ünü Konyaspor kazanırken Fenerbahçe 1 kez kazanabildi. Konya’da oynanan son maçı Konyaspor geçen sezon Muhammet Demir’in golüyle 1-0 kazanmıştı.

Fenerbahçe, sezonun ilk yarısında oynanan Konyaspor maçını 7-1 kazanmıştı. Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golleri Edin Dzeko (3), Mert Müldür, Sebastian Szymanski, Michy Batshuayi ve Uğurcan (kendi kalesine) kaydetmişti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal daha önce 7 kez Konyaspor’a konuk oldu. Kartal, Konyaspor’a karşı 4 kez kazanırken 2 kez mağlup oldu.

Fenerbahçe ilk 11'i:

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.