Ümit Yurtkuran

Ümit Yurtkuran

Günümüzdeki hastalık anlayışı (3)

Günümüzdeki hastalık anlayışı (3)

SEMPTOMLARIN (BELİRTİLERİN) BASTIRILMASI (MASKELENMESİ) HASTALIKLARI BÜYÜTÜR

Fazla değil, bundan yaklaşık 100 yıl önce kanser, kalp krizi, hipertansiyon, diyabet, karaciğer ve pankreas yağlanması, felç, alzheimer, parkinson, bunama, polikistikover sendromu, kronik artritler, bel ağrıları, fibromiyosit, polikistik meme hastalığı gibi kronik ve dejeneratif sağlık problemleri ancak yaşlı kişilerde görülürken günümüzde genç ve orta yaşlı, yetişkin gruplar arasında da sıklıkla görülür hale gelmiştir.

Tüm dünyadaki kadınlar ve erkeklerin pek çoğu genetik, kronik veya dejeneratif hastalık adı altında bu hastalıklardan birkaçı ile birlikte yaşamaya mahkum edilmişlerdir. İşin garip tarafı, hem hastalık kroniktir (süreğendir), hem de semptomlarını (belirtilerini) ortadan kaldırmak için kullanılan ilaçlar süreklidir.
Yani "hem hastalıklar hem de masrafları" süreklidir. İşte kapitalist düşünceyle oluşturulan "modern sağlık sisteminin" istediği tam da budur. İnsanlar yaşayabildikleri kadar uzun yaşasınlar. Yeter ki devlet bütçesinden ya da kendi ceplerinden sürekli sağlık harcamalarına neden olacak genetik, kronik (süreğen) veya dejeneratif bir hastalıkları bulunsun.

Halbuki hastalığın adı ne olursa olsun, "tamamının sebebi de" genellikle kendi yanlışlarımız sonucu oluşan olumsuz düşünce yapısı, inflamasyonlar, toksinler, mikro gıda yetersizliği ve bağışıklık sistemi zayıflaması gibi nedenlerin tamamı ya da herhangi biriyle ortaya çıkan "hücresel fonksiyon bozukluğu" ve buna bağlı olarak organ, doku veya sistemlerimizin görevini yapamayacak hale gelmesinden başka bir şey değildir.

Çünkü hiçbir insan vücudu, hiçbir zaman ve hiçbir şekilde sebepsiz ya da habersiz tesadüfen hasta olmaz. "Hasta oluşumuzun çok net ve belirli sebepleri" vardır. Eğer en basit şekliyle bile olsa hastalık sebepleri öğrenilir, meydana gelmelerine neden olan yanlışlar ortadan kaldırılırsa hastalıkların birçoğunun en başından hem çok kolay, hem de çok ucuz bir şekilde önlenebilmesi mümkün olur.
(Devam edecek)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit Yurtkuran Arşivi