Erol Tosun

Erol Tosun

Sakin güç Kemal Kılıçdaroğlu niçin hedefte?

Sakin güç Kemal Kılıçdaroğlu niçin hedefte?

Sevgili anadolugazete.com.tr okuyucularımız; Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkanlıktan gittikten sonraki tarihte, Sn. Kılıçdaroğlu ile ilgili 17 Kasım 2023 tarihinde CHP 38. Kurultayından sonra bu köşede yazmıştım. O zaman tanıdıklarımız, dostlarımız, arkadaşlarımız, partililerimiz aynen şunu söylediler: "Kardeşim ne yapacaksın adam gitmiş, sen onu övüyorsun, giden gitmiş, gelen paşam de yoluna devam et, siyasette istikbalin var, geleceğini tıkama!" diye sitem etmişler ve eleştirmişlerdi.

Onlara şu yanıtı vermiştim: "Biz Ahilik geleneğinden geliyoruz, gelene elbet hoş geldin deriz ancak hoş seda bırakıp gidenin arkasından da konuşmayız, konuşturmayız; eğrisini, doğrusu neyse hakkını da eğilmeden, bükülmeden teslim ederiz."

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’ye oy vermeyi bırakın adını duyduğunda tövbe, haşa diyen muhafazakâr vatandaşlarla helalleşti,

1950 yılından bu yana düşman gözle bakılan DP geleneği ile barıştı,

Sivas’tan ötesine geçemez diyen CHP’yi bu bölgelerden oy alabilen bir parti haline getirdi,

CHP’yi dindarlarla, mütedeyyin halkla buluşturdu, barıştırdı.

100 yıllık CHP’yi parti içerisinde muhaliflere, eleştirenlere kendisini siper ederek dönüştürdü,

İzlediği ılımlı politika ile muhalif seçmenin, ülkücüsünden, demokratına, muhafazakârından, mütedeyyine, Doğulusundan, Batılısına ülke sevdalısı toplum katmanlarının CHP’sinde toplanmasını sağladı,

2018 yılından itibaren kimlik çatışmasını bitirerek partiyi merkeze yerleştirmek için olağanüstü çaba gösterdi,

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın adaylıkları da bunun sonucudur.

Kendinden önce dini bayramlarda sadece ve sadece Antalya’ya kulaç atmaya giden mevta olmuş parti lideri döneminde, ülke insanlarının sorunlarını umursamayan, duyarsız ve ağır hareket eden partiyi, iktidar hedefi asla olmayan partiyi, sadece kendi küçük arkadaş gurubumuzla milletvekili olalım yeter anlayışından CHP’sinin rotasını önce yerel, sonra genel iktidara doğru çevrilmesinin temelini atmıştır.

Alınan muhalif oylarda Kılıçdaroğlu’nun payı büyüktür bunu kimse inkâr edemez, etmemeli de… Bu da Kılıçdaroğlu’nunun CHP’sinin 31 Mart 2024 yerel seçim başarısına, başarmasına olan çabalarını, katkılarını özetlemeye yeter de artar bile anlayanlara !!!

Yazıya Notumuz: Vefası olmayanının vedası olmaz. Bunca vefasızlıktan sonra ünvanı, makamı ne olursa olsun birçoğunun ederi olmaz gönüllerde, ederi ne eder derlerse hiç’e sayarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Erol Tosun Arşivi