Orhan Kemal Erkılıç

Orhan Kemal Erkılıç

Ankara ve Kırıkkale için bir şans!

Ankara ve Kırıkkale için bir şans!

31 Mart Yerel Seçimleri, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında yapılan ilk seçimler olması kadar sonuçlarıyla da tarihe geçti. Pek çok kentte önemli ilkler yaşandı. Bu kentlerden biri de Kırıkkale oldu.

İl olduktan sonra ilk kez CHP’li bir başkan tarafından yönetilecek olan Kırıkkale, Ankara açısından da büyük önem taşıyor.

Ankara’nın doğuya açılan kapısı olan Kırıkkale, özellikle bayram dönemlerinde yaşanan trafik yoğunluğu ile de dikkati çekiyor.

Ankara’da Mansur Yavaş’ın, Kırıkkale’de ise Ahmet Önal’ın rakiplerine büyük fark atarak kazandığı seçimler sonrası iki kentin daha yakın ilişkiler kurması doğal ve faydalı olur.

Yapılacak görüşmeler ve hazırlanacak projeler ile bir Afyonkarahisar örneği kurulabilir.

Peki bu neler kazandırır?

kirikkale.jpg

KENT TANITIMI VE EKONOMİK KAZANÇ!

*43 ilin geçiş güzergâhında bulunan Kırıkkale’nin Ankara sınırında kurulacak tesisler, oluşturulacak dinlenme alanları, açılacak mekânlar iki kent ekonomisine katkı sağlar.

*Yöresel ürünlerin pazarlanması unutulmaya yüz tutmuş değerleri yeniden canlandırabilir.

*Ankara ve Kırıkkale lezzetlerinin sunulması yeni istihdamın yanında tarım ve hayvancılığa mutlaka yeni fırsatlar sunabilir.

*İki kente ait tarihi alanlar tanıtılarak ilk etapta yerli turistin ilgisi çekilebilir.

*Yaşanan trafik yoğunluğu yeni yol projeleri ile azaltılarak hem yolculuğu keyifli bir hale getirilebilir hem de kent ekonomileri kendi markaları ile güçlenerek kazançlı çıkabilir.

Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, kenti çok iyi bildiği için öncelikle sorunları hızlı bir şekilde sıralıyor;

*Ulaşım problemi var.

*Kent sürekli göç veriyor.

*Sosyal tesis, misafirhane yok.

*Altyapı iflas etmiş.

*Musluktan akan su içilemiyor.

KIRIKKALE İÇİN YENİ BİR ŞANS VAR!

Başkan Ahmet Önal, “kilit kavşak” diye adlandırılan ve 43 ilin geçiş güzergâhında olan kentin ekonomisini canlandırmak, eksiklerini gidermek istiyorsa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ortak çalışmalar yaparak, Kırıkkale’yi ikinci bir Afyonkarahisar’a çevirebilir.

Kırıkkale-Ankara, Kırıkkale-Samsun ve Kırıkkale-Kayseri kara yollarını kullanan sürücüler, gurbetçiler kenti transit geçmek yerine yeni kurulacak geniş alanlarda hem konaklama hem de kentin değerlerini tanıma fırsatı bulursa herkes kazanır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan Kemal Erkılıç Arşivi