AK Parti'nin başarısızlığı o isimin üstüne yıkıldı!

31 Mart yerel seçimlerinin ardından birçok isim AK Partili Ali İhsan Yavuz'u suçlayarak bu seçimde yaşanan başarısızlığın mimarı olarak Yavuz'u gösterdi.

AK Parti'nin başarısızlığı o isimin üstüne yıkıldı!
Yayınlanma:

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AKP), yaşanan büyük hezimetin ardından kritik bir soru gündemdeydi: Seçim faturası kime kesilecekti? Parti içindeki tartışmalar devam ederken, Gazeteci Veli Toprak'ın ortaya attığı iddia ön plana çıktı.

İDDİALAR SERTLEŞTİ

Toprak'a göre, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçimlerin ardından ilk olarak görevden alacağı isim, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz olacaktı.

Yavuz'un memleketi Sakarya'da yaşanan 5 ilçe belediyesi kaybı, AKP içindeki eleştirileri daha da artırdı ve tartışmaların fitilini ateşledi. AKP Sakarya Milletvekili Lütfü Bayraktar'ın savunmasına rağmen, Yavuz'a yöneltilen eleştiriler sertleşti.

Parti içinden gelen eleştiriler arasında, Yavuz'un başarısızlığının resmi olarak kabul edilmesi ve onurlu bir istifanın gerekliliği vurgulanırken, AKP Sakarya'da yaşanan hezimetin altı çizildi. Birçok parti üyesi, Yavuz'un başarısız performansını sorgularken, 5 belediye kaybının hala övünülecek bir durum olmadığını ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.