Bakan Fidan'dan İsrail'e yönelik tedbir açıklaması!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail-Filistin gerilimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, dünya ülkelerinin İsrail'i kınadığını belirterek, İsrail'in Ramazan ayı boyunca devam eden saldırılarının insanlık dışı olduğunu vurguladı.

Bakan Fidan'dan İsrail'e yönelik tedbir açıklaması!
Yayınlanma:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Bu insanlık dışı tutum, Müslümanlar başta olmak üzere tüm dünya kamuoyunun vicdanını yaralamaya devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Bakan Fidan, Türkiye'nin İsrail'e karşı aldığı tavırların Sayın Cumhurbaşkanı liderliğinde doğru ve cesur olduğunu ifade etti. Filistinli kardeşlerinin yanında olduklarını vurgulayan Bakan Fidan, uluslararası toplumun ve İslam ülkelerinin İsrail'e karşı ortak bir tutum alması için çaba harcadıklarını ve bu konuda başarılı olduklarını belirtti. Ayrıca, "Tarihte ilk kez İsrail'i herkes kınıyor, işlediği suçları herkes lanetliyor" dedi.

Gazze'ye yapılan yardımlar hakkında bilgi veren Bakan Fidan, Türkiye'nin Gazze'ye en çok yardım gönderen ilk iki ülkeden biri olduğunu açıkladı. 9'uncu yardım gemisinin yola çıktığını belirten Bakan Fidan, Türkiye'nin insani yardım girişimlerinin İsrail tarafından engellendiğini dile getirdi. Gazze'ye ulaştırılan yardımların 42 bin tonu geçtiğini söyleyen Bakan Fidan, İsrail'in Gazze'ye insani yardım ulaştırma girişimlerini engellemesini kınadı.

Bakan Fidan, İsrail'e yönelik alınacak yeni tedbirleri açıklayarak, İsrail'e ateşkes ilan edilene kadar bu tedbirlerin uygulanacağını ifade etti. "İsrail, ateşkes ilan edene kadar ve insani yardımlar Gazze'ye kesintisiz biçimde ulaşana kadar, bu tedbirlerimiz devam edecektir" diyen Bakan Fidan, tedbirlerin Sayın Cumhurbaşkanı tarafından onaylandığını ve gecikmeksizin hayata geçirileceğini belirtti. Tedbirlerin ilgili kurumlar tarafından kamuoyuyla paylaşılacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.