Fatih Erbakan'dan Erdoğan'a sert çağrı!

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik çağrıda bulunarak, "Demokrasi Yardım Diyaloğu"nun eş başkanlığı ve "Ilımlı İslam" kavramının sözcülüğü görevlerini iade etmesini talep etti.

Fatih Erbakan'dan Erdoğan'a sert çağrı!
Yayınlanma:

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, son dönemde Türkiye'nin İsrail'e yönelik politikalarını eleştirdiği bir yazılı açıklamada bulundu.

Ticaret Bakanlığının İsrail'e yapılan ihracata kısıtlama getirilmesi kararını değerlendiren Erbakan, bu kararın 35 bin kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylardan sonra alınmış olmasını sert bir şekilde eleştirdi. Özellikle, kısıtlama getirilen ürünler arasında bulunan jet yakıtının Gazze'deki katliamlarda kullanılmış olabileceğine dikkat çekti.

Türkiye'nin İsrail'e karşı alması gereken daha fazla önlem olduğunu vurgulayan Erbakan, Malatya Kürecik Radar Üssü'nün kapatılması ve İncirlik Üssü üzerinden İsrail'e muhtemel silah ve mühimmat sevkiyatının durdurulması çağrısında bulundu.

Erbakan'ın çağrısı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik de oldu. Erbakan, Erdoğan'a hitaben, 2004 yılında ABD'nin "Genişletilmiş Büyük Ortadoğu" projesi kapsamında üstlendiği "Demokrasi Yardım Diyaloğu"nun eş başkanlığı ve "Ilımlı İslam" kavramının sözcülüğü görevlerini bir an önce iade etmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.