İYİ Parti'de adaylar netleşiyor: Bilge Yılmaz aday değil

Yerel seçimlerde yaşanan başarısızlık sonrası partisindeki görevinden istifa eden ve Genel Başkan Meral Akşener'e istifa çağrısı yapan eski İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, Genel Başkanın seçimli olağanüstü kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından yeni bir açıklama yaptı.

İYİ Parti'de adaylar netleşiyor: Bilge Yılmaz aday değil
Yayınlanma:

Yılmaz, Akşener'in kararını değerlendirerek, "Genel başkanın görevinden ayrılması sorunları bir anda ortadan kaldırmayacak ve bizi de kendiliğinden başarıya taşımayacaktır" dedi ve kongrede aday olacak isimlere çağrıda bulundu.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yılmaz, "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in yapılacak olan olağanüstü kongremizde aday olmayacağını beyan etmesi siyasi kültürümüz açısından istisnai ve takdirle karşılanması gereken bir harekettir" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, Akşener'in siyasi bir olgunluk ve nezaket örneği sergilediğini vurgulayarak, "Kendisi, 28 Şubat cuntasına karşı sergilediği demokrat duruş ile OHAL günlerinde gösterdiği parti kurma cesaretiyle ve şu günlerde kıymeti daha iyi anlaşılan 2023 başkanlık seçimlerine 'kazanacak aday' ile gitme ısrarı ile milletimiz tarafından hep iyi hatırlanacaktır" dedi.

Ayrıca, kongrede genel başkanlığa aday olmayacağını ve mevcut adaylardan herhangi birine koşulsuz destek vermeyeceğini belirten Yılmaz, başarısızlığın sadece mevcut yönetim anlayışından kaynaklanmadığını, başarıya ulaşmak için sadece isimlere odaklanmanın yeterli olmadığını vurguladı.

Yılmaz, mevcut adaylardan beklentisinin, delegeleri ikna etmenin yanı sıra kamuoyuna siyasi vizyon ve projelerini de anlatmaları olduğunu ifade etti ve partinin yeniden siyasi sistemin etkili bir aktörü olabilmesi için bu adımların atılması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.