Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener Trabzon'da

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Trabzonlularla buluştu.

Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener Trabzon'da
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Trabzonlularla buluştu. Yavaş, “Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerleri ile Türkiye’yi bölmek isteyenlerle ölünceye kadar gücümüz yettiğince mücadele edeceğiz. Bizi kimse bundan alıkoyamaz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 14 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek seçimler öncesi Türkiye’yi il il gezmeye devam ediyor.

Sabah saatlerinde Sincanlı, öğle saatlerinde de Çanakkaleli vatandaşlarla buluşan Yavaş, daha sonra Trabzon’a geçti. Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte Trabzon Meydanı Atatürk Alanı’nı dolduran vatandaşlara seslendi.

YAVAŞ: “TIKIR TIKIR İŞLERİMİZİ YÜRÜTÜYORUZ”

Trabzonluların alkışlarla karşıladığı Mansur Yavaş, 2019 Yerel Seçimleri sürecinde yaşananları anlatarak başladığı konuşmasına “Anketler ortaya çıkınca iş değişti. Ne proje konuşuldu ne de başka bir şey… ‘İşçilerin hepsini çıkaracak’ dediler, ‘sosyal yardımları kesecek’ dediler. Vatandaş bunları dinlemedi. Yıllarca Ankara’yı böyle soydular. ‘PKK’lılar sayaç okuyacak’ dediler. Seçilir seçilmez açılım sürecinde kaldırdıkları T.C. tabelalarını yerine asarak göreve başladım” diyerek başladı.

Yavaş, “Tıkır tıkır her işimizi yürütüyoruz. Millet İttifakı’nın bütün belediyelerinden vatandaş çok mutlu” dedi.

“OY ALAMIYORSANIZ HATA SİZDEDİR”

Genel seçimler sürecinde de aynı şeylerin yaşandığını belirten Yavaş, “Seçim konuşulmuyor ‘Siz illetsiniz zilletsiniz’ diyorlar. İnsanların farklı fikirde olmaları normal. Seçime girersiniz herkes tercihini yapar. Ben seçildiğim akşam rozetimi çıkardım. Bir Allah’ın kulunu ayırmadım. Oy alamıyorsanız hata sizdedir. Haklı bir gerekçesi vardır. Hiç kimse bizim gibi düşünmek zorunda değil. Onlar gibi düşünmediği için toplumun yüzde 50’sinden fazlası terörle iş birliği ile itham ediliyor. Seçim geldiği zaman mevsimlik milliyetçiliği tutar. Biraz da muhafazakârlıkları tutar. Açlık, yoksulluk, kira problemi bunların konuşulmasını istemezler. Bu yüzden insanları kutuplaştırıyorlar. Ankara halkı buna ‘Dur’ dedi. İnşallah Türkiye de buna ‘Dur’ diyecek. Terörizm propagandası yapmayın. Teröristlerin arkasına saklanmayın. Boş laflarla insanları kutuplaştırmayın. Mevsimlik milliyetçilik yapmasınlar. 40 yıllık Türk milliyetçisiyim terörün benim yanımda ne işi var?” diye konuştu.

“KADINLARIN GÜLMESİNE, ÇOCUKLARIN EĞLENMESİNE KARIŞMAYACAĞIZ”

Altı siyasi parti genel başkanının bir araya gelerek uzlaştıklarını vurgulayan Mansur Yavaş, “Karalama propagandalarıyla oy alma dönemi bitti. İki yüzlü siyaseti ortadan kaldıracağız. Kadınların gülmesine, çocukların eğlenmesine, konserlere karışmayacağız. Gençler dünyayı hepimizden iyi tanıyorlar ve okuyorlar. Kafası çalışan insan onların akıllarına ihtiyaç duyar ve birlikte çalışır. Ayrıştırıcı politikalar nedeniyle bu ülke yönetilemez hale gelmiştir. En azından bir şeyin değişme ihtimali var. Bu şekilde giderse freni patlamış otobüs gibi bu böyle devam edecek” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ BÖLMEK İSTEYENLERLE ÖLÜNCEYE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”

“Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerleri ile Türkiye’yi bölmek isteyenlerle ölünceye kadar gücümüz yettiğince mücadele edeceğiz. Bizi kimse bundan alıkoyamaz” diyerek açıklamalarını sürdüren Yavaş, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Kendi çocukları her şeye sahip. Lüks hayatlar olduğu gibi gidiyor. Başka bir genç bir şey talep ettiğinde ya nankör ya asalak deniyor. Ülkemizdeki bütün gençler en iyi telefona, en iyi arabaya sahip olmalı. Devlet olmanın gereği budur. Devlet bunun için var. Şununla övünmelerini isterdim halkım da aç yok açıkta yok işsiz yok diye övünmelerini isterdim. Sınıfta kaldılar ve inşallah değişecek. Hep birlikte değiştireceğiz. Bütün ülkenin, farklı fikirlerin yan yana gelmesi için birinci turda bitireceğiz. Nasıl Millet İttifakının bütün belediyelerine bolluk bereket geldiyse inşallah bundan sonra güzel ülkemize bolluk, bereket ve huzur gelecek.”

İMAMOĞLU: “TRABZONLU BUNA HADDİNİ BİLDİRECEK”

Yavaş’ın ardından sahneye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise şöyle konuştu:

“4 gün sonra sandığa gideceğiz. İki taraftan birini seçeceksiniz. Ülkenin girdiği krizi aşmak için dünya çapında kadroları olan Millet İttifakı. Gücü, ortak aklı, enerjisi olan güçlü bir ekibiz. Diğer tarafta 2002’de bu ekip Türkiye’yi dünya ekonomisinde 16. sırada aldı şu anda 21. sırada. Geçim sıkıntısına, fakirliğe sebep olan onlar. Biz, kötü dil kullanmayan, bize anne babamız öyle öğretti. Diğer tarafta 1 oy için her türlü hakareti yapan, hatta oy için kumpas kurup taş attıranlar var. İftiracılar var. Erzurum’da tatsız olay yaşadık. Taşları kendileri getirdi, kendilerine attı dediler. Bunlar şaşırmış, akla ziyan sözler. Bir gün sonra provokasyonu FETÖ yaptı dediler. Karşımızda öyle bir yalan ve iftira makinesi var ki bir oy uğruna Ekrem İmamoğlu’nu sandıkta yenemediler İmralı’dan gelen mektubu okuttular. Kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan’ı televizyonda konuşturdular. Trabzonlu buna haddini bildirecek. Bu hemşerinizin kanına dokunuyor. Aldatılmış gençler olabilir, ikna edeceğim. Onları aldatanlara kızıyorum. Her tarafları pislik oldukları için üzerlerine bulaşanları hissetmiyorlar. Bunlardan hayır gelmez, bunları evine yollayacağız. Bunlardan uzak durun. Millet güzel güzel kazanacak. Milletçe bütünlük içinde yolumuza devam edeceğiz. Hak hukuk adalet temsilcisi Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde geliyoruz. 14 Mayıs’ta onu evine yollayacağız. Türkiye değişim istiyor. Bir avuç insan kaybedecek. Trabzon kazanıyoruz. Millet kazanıyor millet…”

AKŞENER: “BÖYLESİNE PİS BİR DİLLE SEÇİME GİDİLDİĞİNİ HİÇ GÖRMEDİM”

Son olarak konuşmalarını gerçekleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ben hayatımda böylesine pis bir dille seçime gidildiğini hiç görmedim. 30 yıldır aktif siyasetin içindeyim. İnşallah 14 Mayıs akşamı bütün ayılar dayılar attaya gidecek. Siyasetçi seçmenin karşısında hazır olda durmak zorundadır. Patron sizsiniz. Kadınlar sürtük, çukur, düşük oldu. Gençler süfli oldu, şükürsüz oldu. Bize Allah'sız kitapsız, dinsiz imansız diyorlar. Ülkenin Cumhurbaşkanı Allah'a şirk koşuyor. Dinden imandan bahset, 5 maaş 10 maaş alsın, yan gelip yatsın sen işsiz gez. Haramın dibine battınız be! Gencecik çocukların hayallerini çaldınız. Bir insan hem PKK'lı hem faili meçhulcü olabilir mi? Karar verin ben neyim? Bu sistemi değiştirmek zorundayız. Kafayı kırdılar. Asayişten sorumlu diyor ki biz kazanırsak erkeklerle erkeklerin evlenmesini serbest bırakıyormuşuz. Bir yaşıma daha girdim. Vallahi kafayı yediler. Ama bunlar bu işlerle kafayı bozdular. Hırsızlardan hesap sorulacaktır. Recep Bey ve arkadaşlarını emekli edeceğiz. 1 oy Kemal'e 1 oy Meral'e. İnşallah Trabzon tarih yazacak.”

İlgili Haberler

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.