Mansur Yavaş ve eşi Nursen Yavaş kimdir?

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş kimdir? Başkan Yavaş'ın eşi kimdir?

Mansur Yavaş ve eşi Nursen Yavaş kimdir?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Mansur Yavaş, Türk siyasetçi ve avukat olarak bilinir. İşte Mansur Yavaş'ın biyografisi:

Doğum: Mansur Yavaş, 23 Ocak 1955 tarihinde Ankara, Türkiye'de doğdu.

Eğitim: İlk, orta ve lise eğitimini Beypazarı'nda tamamladıktan sonra, 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Kariyer: Askerlik hizmetini askeri savcı olarak tamamladıktan sonra, 13 yıl boyunca Beypazarı'nda serbest avukatlık yapmıştır. Siyasi kariyerine genç yaşlardan itibaren başlamış ve 1989-1994 yılları arasında Beypazarı Kent Konseyi üyeliği yapmıştır. 1994 yılında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı olarak Beypazarı Belediye Başkanlığı'na aday gösterilmiştir.

Belediye Başkanlığı: 1999 yerel seçimlerinde MHP'nin Beypazarı belediye başkanlığına adayı olarak seçilen Mansur Yavaş, oyların yüzde 51'ini alarak Beypazarı Belediye Başkanı olmuştur. Belediye başkanlığı döneminde tarihi Beypazarı konaklarının restore edilmesi ve şehrin tarihi değerlerinin korunması için çalışmıştır. Bu dönemde çeşitli ödüller kazanmıştır.

2004 yerel seçimlerinde tekrar Beypazarı Belediye Başkanı olarak seçilen Mansur Yavaş, 2009 yerel seçimlerinde MHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuş, ancak seçimi kazanamamıştır. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katılmıştır.

CHP ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı: 2019 yerel seçimlerinde CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak yarışan Mansur Yavaş, seçimi kazanarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştur.

Aile: Mansur Yavaş, 1986 yılından beri Nursen Yavaş ile evlidir ve bu evlilikten Armağan ve Çağlayan adında iki kızı vardır. Nursen Yavaş'ın mesleği veya işi hakkında daha fazla detaylı bilgiye ulaşmak zor olsa da, Mansur Yavaş'ın siyasi kariyeri ve belediye başkanlığı ile tanınmış bir isimdir.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.