Yüksel Arslan: Atatürk’ün yağlı güreş geleneğini yeniden başlatacağım

İYİ Parti Ankara 3. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Yüksel Arslan, 14 Mayıs seçimleri öncesi anadolugazete.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Orhan Kemal Erkılıç ile yaptığı söyleşinin üçüncü bölümünde spor alanındaki düşüncelerini paylaştı…

Yüksel Arslan: Atatürk’ün yağlı güreş geleneğini yeniden başlatacağım
Yayınlanma:

ORHAN KEMAL ERKILIÇ

-3-

İYİ Parti Ankara 3. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Yüksel Arslan ile sohbetimizin üçüncü bölümünde konumuz hem spor oldu hem de saha çalışmaları… Kendisinin ASKİ Spor Kulübü Başkanlığı, benim de Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi yöneticilimden dolayı spora ayrı bir parantez açmadan olmazdı…

SABAH 5’TE VATANDAŞLARLA

Seçim sürecindeki propaganda çalışmalarıyla ilgili çok çeşitli çalışma usulleri uyguladığını belirten Arslan, bununla ilgili olarak da şu örneği anlattı:

“Geçen gün sabah 5’ten itibaren on ayrı noktadaki metro girişlerinde vatandaşlarla buluştum. Sanayinin girişlerinde simit kuyruğundaki insanlarla konuştum. Simit, fakirin tavuğu biliyorsunuz! Hem işçi arkadaşlarımızın 1 Mayıs Bayramı’nı kutladım hem de sohbet ettik. Güzel oldu. Sahada çok güzel dostluklar kurdum. O dostlukları devam ettireceğim. Vefalı biri olduğum için zor değil bu. Tabanda siyaset yapan bir insanım. Biz öyle yetiştik. Evimizi, köyümüzü, çoluğumuzu çocuğumuzu ihmal ettik ama hep insanlarımızla olduk. Şimdi bunun yansımalarını görüyorum. Büyüklerimiz der ya; günü gelince yaptığın bir kötülük de karşına çıkar iyilik de diye. Hepsi çıkıyor.”

“DEVLET EBED MÜDDET” ANLAYIŞI

Yüksel Arslan’ın derdi vatandaşın mutluluğu, huzuru ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gücü ve aydınlık geleceği…

“Allah memleketimize birlik beraberlik versin. Benim derdim devletimizdir” dedi. Bunu söylemek için ‘ebed müddet’ anlayışıyla yetişmek gerekiyordu ki o da öyle yetişmiş. “Devlet ebed Müddet” anlayışı, devlette devamlılığı ve gücü temsil ettiği için o da bundan payını almış…

Görüşü çok net: “Siyasi partiler gelir gider ama devletimizin birliği, bütünlüğü, gücü, kuvveti bizi heyecanlandırır. Taş üstüne taş koyalım. Bu ülke için bir çivi çakanın kulu kölesi oluruz, böyle bir anlayıştan geliyoruz.”

ASKİ SPOR BAŞKANLIĞI…

Siyasi nezaket gereği, milletvekili adayı olduğu zaman istifa etmek istemiş ama sporcular ve yöneticiler buna karşı çıkmış: Amatör küme takımında istifa etmenize gerek yok, biz senin istifa etmeni istemiyoruz…

“Çok yoğunum, size yeterli zamanı ayıramam” dese de ikna edememiş, “Senin bulunman yeter” diyerek onlar Arslan’ı ikna etmiş.

ARSLAN’IN BÜYÜK BİR HAYALİ VAR

Her insan gibi onun da idealleri, hedefleri var:

“İnşallah, kazanırsam spor alanında çok önemli işlere imza atmak istiyorum. Yağlı güreş tesisimizi açtıktan sonra, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1938’e kadar devam ettirdiği yağlı güreş geleneğini yeniden başlatmak istiyorum. Sonra görevi buradaki arkadaşlarıma devredeceğim.”

ASKİ SPOR HEP YÜZ GÜLDÜRDÜ

ASKİ Spor’un başarıları sadece Ankara’nın, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin değil Türkiye’nin başarısı olarak görüldü ve Türk Milletini gururlandırdı.

Yüksel Arslan, başkanı olduğu kulüple ilgili olarak şunları söyledi:

“Burada ata sporumuza, diğer spor dallarına emek veren ama daha sonrasında sporu bırakmak zorunda kalan insanları bünyemizde topluyoruz. Onlara sahip çıkarak yönetici olmasını istiyorum. Çünkü bizi her dönem gururlandırdılar. Ne zaman bayram oldu, bize çift bayram yaşattılar. Ne zaman acılarımız oldu, milletimizin yüzünü güldürdüler. Bütün sporcularımızı çok seviyorum ama bu arkadaşlarımız tevazu gösterdi, benden dolayı başka yere gitmediler. Bu tesise onların ismini verdik. Bir de Şaban Yıldız’ımız var. Çok kıymetli bir sporcumuz, çok emek veriyor yağlı güreşe. Dolayısıyla biz burada daha çok sporcu yetiştireceğiz. Ata sporumuzu, diğer sporlarımızı destekleyeceğiz. Sadece popüler sporla olmaz. Gençlerimizi spor ile uyuşturucudan uzak tutuyoruz. Sporlarla uğraşanlar kötülüklerden uzak duruyor. Ailelerine faydalı oluyorlar. Spor yapan insanlar zaten çok başarılı. Bizler, gençliğimizde ekonomik nedenlerle böyle bir şansı yakalayamadık. Hep özlem duyuyorum, keşke gençlik yıllarımızda bizim de böyle bir şansımız olsaydı diye… Bugün bütün kapılarımızı Ankaralılara açtık. Servisle götürüyoruz, yemek ikram ediyoruz, kalacak yerlerimiz var.”

DEPREMZEDELERE SAHİP ÇIKILDI

ASKİ Spor Kulübü, depremzede sporculara sahip çıkmayı da ihmal etmemiş. Başkan Yüksel Arslan bu konuda da şunları anlattı:

“Ülkemizde yaşanan büyük depremde Kahramanmaraş’ta sporcu arkadaşlarımızdan vefat edenler oldu. Onların ailelerini burada barındırıyoruz. Afşin’de yine bir spor kulübünde bir sorun yaşandı, oradaki sporcuları bünyemize aldık, burada bakıyoruz. Biz sporu desteklemeye devam edeceğiz.”

İYİ Parti Ankara 3. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı ve ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan, milletvekili olarak TBMM’ye girdiği zaman yapacağı çok şey var. Ankara, Türkiye ve Türk sporu kazanacak.

-BİTTİ-

İlgili Haberler
 Haber Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.