Avrupa yolu: Süper Ligde hangi takımlar Avrupa kupalarına gidecek? | Türkiye Kupası kazananı Avrupa'da hangi turdan başlayacak?

Türk futbolunda sezon sonunun yaklaşmasıyla beraber önümüzdeki sezon Avrupa kupalarında mücadele edecek sıralamalar merak konusu oldu. 2024-25 sezonunda Avrupa arenasında temsil edilecek takımların hangi eleme turundan başlayacakları ve hangi turları geçerek gruplara katılacakları netlik kazandı.

Avrupa yolu: Süper Ligde hangi takımlar Avrupa kupalarına gidecek? | Türkiye Kupası kazananı Avrupa'da hangi turdan başlayacak?
Yayınlanma:

Süper Lig'de şampiyonluk yarışı tüm hızıyla devam ediyor. Fenerbahçe'nin Konferans Liginde Yunan temsilcisi Olypiakos'a elenmesinin ardından Avrupa kupalarında mücadele eden Türk takımı da kalmamış oldu.

Şimdi ise tüm gözler önümüzdeki sezon hangi sıralamaların Avrupa'da hangi etapta mücadele edeceğine çevrildi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ

Şampiyonluk için büyük bir rekabet yaşanan ligde birinci olan takım, Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan girerek gruplara katılma şansı yakalayacak. İkinci sırayı alan ekip ise Şampiyonlar Ligi'ne 2. eleme turundan başlayacak ve grup aşamasına yükselebilmek için 3 turu geçmek zorunda olacak.

YENİDEN UEFA AVRUPA LİGİ

Üçüncü sırada yer alan takım UEFA Avrupa Ligi'ne 2. eleme turundan dahil olacak ve gruplara kalabilmek için 3 tur mücadele etmek zorunda kalacak. Dördüncü sıradaki takım ise UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne aynı şekilde 2. eleme turundan girecek ve gruplara katılma şansı için 3 turu geçmek zorunda olacak.

TÜRKİYE KUPASI YOLU

Türkiye Kupası'nı kazanan takım ise UEFA Avrupa Ligi'ne play-off turundan başlayacak ve gruplara yükselebilmek için bu turu geçmek zorunda kalacak.

Ancak hesaplar, Türkiye Kupası şampiyonunun Süper Lig'deki konumuna göre değişebilir. Örneğin, kupayı kazanan takımın Süper Lig'de 3. sırada yer alması durumunda UEFA Avrupa Ligi'ne doğrudan katılacak, ancak 4. veya 5. sırada yer alması durumunda diğer takımlarla yer değiştirecek.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.