Eyüpspor tarihinde ilk kez Süper Lig görecek

Eyüpspor, Trendyol 1. Lig'de normal sezonun bitimine 5 hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi.

Eyüpspor tarihinde ilk kez Süper Lig görecek
Yayınlanma:

Arda Turan yönetimindeki Eyüpspor, sezona iddialı bir başlangıç yapmış ve Süper Lig deneyimi olan birçok futbolcuyu kadrosunda bulundurarak mücadele etmişti. 29. haftada Altay'ı 4-1 mağlup eden eflatun-sarılı ekip, sezon boyunca 22 galibiyet alarak toplamda 67 puana ulaştı.

Ligde son 5 haftaya girilirken 3. sıradaki rakibi Sakaryaspor ile arasında 17 puanlık fark bulunan Eyüpspor, ilk 2 sırayı garantileyerek Süper Lig'e yükselmeyi başardı.

Eyüpspor, 100 yılı aşkın bir süredir var olan tarihinde ilk defa Süper Lig'e yükselecek. 1919'da Eyüp İdman Yurdu adıyla kurulan kulüp, 105 yıllık geçmişinde hiç üst seviye lige çıkamamıştı. Ancak 2019'da Murat Özkaya'nın başkanlığı döneminde başlayan yükselişle birlikte 2020-2021 sezonunda TFF 2. Lig şampiyonluğu ve ardından 1. Lig'e yükselme başarısı geldi. Süper Lig'e çıkmaları ise bu başarılı sürecin üçüncü sezonunda gerçekleşti.

Arda Turan, teknik direktörlük kariyerinde ilk sezonunda şampiyonluk sevinci yaşadı. Galatasaray altyapısından yetişen ve Atletico Madrid ile Barcelona gibi büyük kulüplerde forma giyen deneyimli futbolcu, teknik adamlık kariyerine Eyüpspor'da başlamıştı.

Altay maçının sonunda Eyüp Stadı'nda büyük bir coşku yaşandı. Futbolcular, teknik ekip ve taraftarlar Süper Lig'e yükselişi büyük bir sevinçle kutladılar. Sahada büyük bir coşku yaşayan futbolcular, teknik direktör Arda Turan'ı omuzlara alarak havaya attılar. Başkan Murat Özkaya ve yöneticilerin de katıldığı kutlamalar tribünde devam etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.