Gençler’e yazık oldu

Bir yılın ardından yeniden Spor Toto Süper Lig’e yükselen Gençlerbirliği Lig'in 7. haftasında Ankara Eryaman Stadı’nda son iki yılın şampiyonu Galatasaray’ı konuk etti.

Gençler’e yazık oldu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Büyük bir çekişmenin yaşandığı mücadele başladığı gibi 0-0 sona ererken kırmızı siyahlılar bu sezonki ikinci puanını aldı. Ankara temsilcisi bir puanı ligin dördüncü haftasında Alanyaspor karşısında yine 0-0 berabere kalarak almıştı.

GOLLERİ ATAMAYAN GENÇLERBİRLİĞİ OLDU

Haftanın zorlu maçlarından birisi olan Gençlerbirliği-Galatasaray arasındaki mücadele beklenen çekişmeye sahne olmadı. Son üç maçtır beraberlikle sahadan ayrılan ve Ankara’ya üç puan parolası ile gelen Galatasaray karşısında hiç ummadığı bir Gençlerbirliği buldu. Maçın başından sonuna kadar sarı kırmızılı ekibe göre daha üstün bir futbol ortaya koyan Ankara temsilcisi yakaladığı gol fırsatlarını cömertçe harcayınca zorlu mücadeleden bir puanla ayrılmak zorunda kaldı. Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından üç maç ceza alan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, başkentte takımın başında sahaya yedek kulübesinde çıktı.

İLKYARIDA GOL YOK

Mücadeleye iki takımda kontrollü bir oyunla başlarken Gençlerbirliği ev sahibi olmanın avantajını kullanıp daha atak bir futbol sergilemeye başladı. Kırmızı siyahlı forvet oyuncuları sarı kırmızılı ekibin savunmasını ani ataklarla zor duruma düşürüp kaleci Fernando Muslera ile karşı karşıya kalmalarına karşın bu fırsatları ya iyi değerlendiremediler ya da Muslera’yı geçemediler. Maçın ilk yarısı ekiplerin karşılıklı atakları olmasına karşın 0-0'lık eşitlik ile sona erdi. Bu devrede Gençlerbirliği dört tane net gol pozisyonundan yararlanamazken konuk Galatasaray’ın girdiği gol pozisyonu sayısı sadece ikiydi.

BAŞLADIĞI GİBİ BİTTİ

Maçın ikinci yarısına bu kez konuk Galatasaray daha iyi başladı. Sarı kırmızılı ekip Gençlerbirliği kalesinde net pozisyonlar yakalamasına karşın kaleci Ertaç Özbir’i geçemedi. Öte yandan ev sahibi Gençlerbirliği özellikle Giovanni Sio ile yakaladığı fırsatları iyi değerlendiremedi. Bu yarıda daha çok orta sahayı kalabalık tutup ani ataklarla gol arayan Başkent temsilcisi net pozisyonlara girmesine karşın forvet oyuncularının beceriksizliği yüzünden bunlardan yararlanamadı. Zorlu mücadele başladığı gibi 0-0 sona ererken takımlar sahadan birer puanla ayrıldı. Ev sahibi ekipte Ahmet Oğuz karşılaşmanın 86. dakikasında rakibine yaptığı faul sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

genclerbirligi-1-010.jpg

Kaynak:Basın Bülteni

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.