Nisan ve mayıs, Ankara futbolu için dert ayı

Liglerde son haftalara girilirken Ankara takımları adeta can derdinde olarak bu döneme giriyor.

Nisan ve mayıs, Ankara futbolu için dert ayı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN

Ankara takımları ligin son bölümüne farklı hedeflerle giriyor. Her takım küme düşme, ligde kalma, play-off ya da üst lige çıkma gibi planların içinde kendini bulabileceği denklemlerin içinde.

Ankara takımlarını bekleyen zorlu süreci sizler için derledik.

ANKARAGÜCÜ: HATAYA YER YOK

34 puanla düşme hattının sadece 3 puan üzerinde yer alan Ankaragücü geri kalan 7 maçta korkulu rüya görmemek için en azından iç saha maçlarını kazanması gerekiyor. İç sahada özellikle rakipleriyle karşılaşacak olan Ankaragücü’nün iç saha maçları sırasıyla, Alanyaspor ve Pendikspor olacak.

Deplasmanda Beşiktaş ile ve son hafta Trabzonspor ile oynayacak olan Ankaragücü işini son haftaya bırakmak istemiyor.

1.LİG’DE BİR DÜŞMEME BİR YÜKSELME ADAYI

Keçiörengücü, topladığı 33 puanla düşme hattının sadece iki puan üzerinde. Alt sıralarda iki takım belli olurken üçüncüyü belirlemek için kıyasıya bir mücadele var. Adanaspor, Tuzlaspor, Manisa FK, Keçiörengücü, Şanlıurfaspor ve Ümraniyespor üçüncü bileti almamak için mücadele edecek. 5 maçı kalan Keçirörengücü’nün 3 maçı play-off hattı ile bir maçı düşme hattındaki rakibiyle olacak. Son hafta ise düşen Altay’ı konuk edecek. Bu hafta Aktepe’de play-off adayı Gençlerbirliği’ni ağırlayacak.

Gençlerbirliği ise görece kolay bir fikstürle play-off yarışına giriyor. Ancak bu hafta kolay rakip Adanaspor’a karşı verilen iki puan moralleri bozdu. Play-off hattının sadece bir puan gerisinde bulunan kırmızı karalar, beş haftadan çıkarabilecekleri maksimum puanla Mayıs ayının mutlu takımı olmak istiyor.

2.LİG’DE HESAPLAR NET

Kırmızı grupta Etimesgut Belediyespor düşme hattının iki puan üzerinde yer alıyor. Uşakspor düşmeyi garantilerken diğer üç bilet için Denizlispor, Sarıyer, Düzcespor, Derincespor, Arnavutköy Belediye ve Etimesgut Belediyespor potada yer alıyor. Etimesgut’un maçları biri play-off hattındaki rakiple ancak diğer iki maç daha rahat konumdaki takımlarla olacak.

Beyaz grupta ise Ankara Demirspor’un play-off dışında kalacağı, Ankaraspor’un play-off içinde kalması garantilendi.

3.LİGDE AMATÖR KABUSU

2.Grup’ta yer alan Hacettepe 1945 son dört maçta 9 puan toplayarak nefes aldı. Ligin dibinden çıksa da hattın hala sadece bir puan üzerinde. Son üç maçı kalan Hacettepe 1945’in üç rakibi de play-off potasında hedefi olan takımlar. İşleri kolay görünmese de dört maçta 9 puan da onlardan beklenmiyordu. Bir mucize ile ligde kalma şansını kovalayacaklar.

Çankaya FK için ise çanlar güçlü şekilde çalıyor. 15 takımlı ligde halen düşen takım yok. 15.Sultanbeyli 23 puana sahip, daha sonra 23 Elazığ FK, Çankaya FK, Nevşehir Belediye, Siirt İl Özel İdare, Çatalcaspor ise 26 puanda. Hemen üstlerinde 28 puanlı Bergama yer alıyor. Çankaya FK da küçük de olsa mucize arayanlardan olacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.