Okan Buruk: Artık tek hedef Galatasaray'ı şampiyon yapmak

Galatasaray'ın Corendon Alanyaspor'u deplasmanda 4-0 mağlup ettiği Süper Lig'in 32. haftasındaki maçın ardından teknik direktör Okan Buruk, takımının performansını değerlendirdi.

Okan Buruk: Artık tek hedef Galatasaray'ı şampiyon yapmak
Yayınlanma:

İlk yarıda istedikleri gibi oynamadıklarını ancak ikinci yarıda golle birlikte performanslarının arttığını belirten Buruk, artık tek hedeflerinin Galatasaray'ı şampiyon yapmak olduğunu vurguladı.

Buruk, basın toplantısında yaptığı açıklamada, zorlu bir deplasmanda formda bir rakiple karşılaştıklarını dile getirdi. Alanyaspor'un son dört maçını kazandığını hatırlatan Buruk, rakibin özellikle iç sahada uzun süredir kaybetmediğine dikkat çekti. İlk yarıda istedikleri performansı sergileyemediklerini ve rakibin daha konsantre olduğunu belirten Buruk, Galatasaray'ın her maçı kazanmak için sahaya çıktığını ifade etti. İlk yarıda beklenen performansı ortaya koyamamış olmalarına rağmen, ikinci yarıda gelen golle birlikte takımın oyununun daha iyi bir seviyeye çıktığını söyledi.

Bazen bir golün oyunun seyrini değiştirebileceğini belirten Buruk, golün getirdiği güvenin arkasından ikinci golün gelmesiyle birlikte rakibin oyuncusunun atılması ve daha iyi bir oyun sergilemelerinin ardından üçüncü ve dördüncü golün geldiğini dile getirdi. Bu galibiyetin önemli olduğunu ve oyuncularını tebrik ettiğini ifade etti.

Takım içerisinde oynayan, oynamayan ve sonradan oyuna giren tüm oyuncuların değerli olduğunu vurgulayan Buruk, geniş ve kaliteli bir kadroya sahip olduklarını belirtti. Şampiyonluk yolunda sadece altı maçlarının kaldığını hatırlatan Buruk, takımın tek hedefinin Galatasaray'ı şampiyon yapmak olduğunu söyledi. Oyuncuların durumuna da değinen Buruk, oynayan oyuncuların mutlu olduğunu ancak oynamayan oyuncuların psikolojik olarak zorlandığını dile getirdi. Ancak takım olarak birlikte hareket ettiklerini ve şampiyonluk için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Son olarak, hakemler konusunda herhangi bir problem yaşamadıklarını belirten Buruk, yabancı hakem uygulamasının federasyonun bir kararı olduğunu ve buna uyacaklarını ifade etti. Türk hakemlerine hak ettikleri değerin verilmesi gerektiğini vurgulayan Buruk, bu konuda federasyonun ve yöneticilerin daha objektif olması gerektiğini söyledi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.