Türk futbol tarihine geçecek final: Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa finali senaryolarla dolu | 'Tuhaf' maç öncesi tüm detaylar

Sarı-lacivertli ekip, Süper Kupa karşılaşmasına U19 takımıyla çıkma kararı aldı. Sonrasında yaşanan gelişmeler ve Fenerbahçe'nin bazı yöntemlerle sahadan çekileceği yönündeki iddialar Süper Kupa finaline damga vurdu. Galatasara-Fenerbahçe maçının bilinmezlik düğümü bu akşam çözülecek.

Türk futbol tarihine geçecek final: Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa finali senaryolarla dolu | 'Tuhaf' maç öncesi tüm detaylar
Yayınlanma:

Büyük tartışma yaratan Süper Kupa final karşılaşması konuşulmaya devam ediyor. Fenerbahçe'nin Galatasaray ile oynayacağı final müsabakası öncesi gözler Fenerbahçe'nin göstereceği reaksiyona çevrildi.

Ali Koç'un önderliğinde alınan U-19 takımıyla çıkma kararı sonrası maçı tatil ettirme planı en çok öne çıkan aksiyonlardan...

GALATASARAY KUPAYI KALDIRAMAYABİLİR

gala.jpg

Statüye göre bir takım en az 9 futbolcuyla sahaya çıkmak zorunda. Ancak maç sırasında bir takımın 6 kişiye düşmesi durumunda karşılaşma tatil edilir ve bu durum hükmen yenik sayılmayı gerektiren hallerden biri olarak kabul edilir.

Güvenlik nedenleriyle yarıda kalan maçlarda hükmen mağlubiyet kararı TFF Yönetim Kurulu'na aitken, diğer sebeplerle tamamlanmayan maçlarla ilgili bu kararı verme yetkisi disiplin kurullarındadır.

Fenerbahçe'nin böyle bir senaryoyu gerçekleştirmesi durumunda, maçın tatil edilmesi ve hükmen mağlubiyet kararı alınması muhtemel bir sonuç olacaktır. Ancak bu kararın kesinleşmesi için TFF ve PFDK'nın vereceği kararlar beklenmelidir.

Söz konusu durumun yaşanması halinde, Galatasaray kupayı kaldıramayacak ve maçla ilgili karar TFF tarafından daha sonra verilecek.

FENERBAHÇE'DE U-19 BİR GÜNDE 2 MAÇA ÇIKACAK

fb3.jpg

Fenerbahçe yönetimi, Olağanüstü Genel Kurul ve yönetim kurulu toplantılarının ardından Süper Kupa maçının ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması durumunda U19 takımıyla sahaya çıkma kararı aldı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun Fenerbahçe'nin taleplerini reddetmesinin ardından, sarı-lacivertli ekip, Şanlıurfa'ya U19 takımı ile gitmeye karar verdi.

Bu kararla birlikte, Fenerbahçe U19 takımı, bugün öğleden sonra Giresunspor ile oynadığı maçın ardından aynı gün içerisinde Şanlıurfa'ya seyahat edecek ve akşam saatlerinde Galatasaray ile Süper Kupa maçına çıkacak. Bu durum, genç oyuncular için büyük bir fırsat olurken, takımın başında A Takım yardımcı antrenörlerinden Zeki Murat Göle yer alacak.

ZEKİ MURAT GÖLE TAKIMIN BAŞINDA

fb.jpg

Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçı için Şanlıurfa'ya gidecek olan U19 takımının başında Zeki Murat Göle olacak. Göle, uzun yıllardır sarı-lacivertli ekipte birçok teknik direktörün yardımcı antrenörlüğünü üstlenmiş ve kısa bir süre geçici teknik direktörlük görevini de üstlenmişti. Genç oyuncuların bu önemli maçta performansını yönetecek olan Göle, takımın motivasyonunu yüksek tutarak zorlu mücadeleye hazırlamak için çaba gösterecek.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal 3 günlük sağlık raporu almıştı...

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Şanlıurfa'da oynanacak Süper Kupa mücadelesi bu akşam saat 21.30'da başlayacak. Karşılaşma Aspor ekranlarından şifresiz olarak naklen yayınlanacak...

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.