Elektronik sigaranın içindeki 'zombi ilacı' tehlikesi!

İngiltere'de gerçekleştirilen son bir araştırma, elektronik sigaralarda 'zombi ilacı' olarak bilinen son derece tehlikeli bir madde olan xylazine'in solunum riskini açığa çıkardı.

Elektronik sigaranın içindeki 'zombi ilacı' tehlikesi!
Yayınlanma:

Bu maddenin aslında büyük hayvanları uyutmak için kullanılan bir sakinleştirici olduğu biliniyor ancak insanlar için ölümcül olabileceği uyarısı yapıldı. Uzmanlar, birçok kişinin bu maddenin zararsız olduğunu düşündüğünü belirterek endişe verici olduğunu vurguladı.

Yasadışı olarak tedarik edilen bu global xylazine'in genellikle eroin veya fentanil gibi güçlü opioid ilaçlarla karıştırıldığı ortaya çıktı.

İngiltere'de zaten bir ölüm vakası yaşandığı ve ABD'deki gibi kötüye kullanımın artmasıyla ilgili endişelerin olduğu açıklandı.

SAĞLIK AÇISINDAN BÜYÜK RİSK TAŞIYOR

King's College London'dan Dr. Caroline Copeland ve ekibi, İngiltere pazarına yeni türde yasadışı xylazine ürünlerinin girdiğini belirtti. Riskli elektronik sigaralara ek olarak, xylazine içeren tabletlerin de, kodein, diazepam veya Valium olarak satılan ve risk taşıdığı ifade edildi.

Araştırmacılar, veri toplamak amacıyla İngiltere'deki tüm toksikoloji laboratuvarlarıyla iletişime geçti.

Bu tür elektronik sigaraların tüketiminin, nefes almada zorluk, tehlikeli derecede düşük tansiyon, yavaşlamış kalp atışı, enfeksiyon kapabilecek yaralar, bağımlılık ve şiddetli yoksunluk belirtileri ile sonuçlanabileceği uyarısı yapıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.