Metin Fevzioğlu:Mazeret üretmek yerine iş yapmalıyız

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu,, Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD)’ni ziyaret etti.

Metin Fevzioğlu:Mazeret üretmek yerine iş yapmalıyız
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu, genç girişimcilerin yoğun ilgisi ve sorularıyla karşılaştı. Av. Feyzioğlu, derneğin yeni merkezinde ağırlanırken, Başkan M. Nezih Allıoğlu, GGYD’nin her siyasi düşünceden üyeye sahip, aynı zamanda her siyasi görüşe eşit mesafede duran, siyaset dışı bir STK olduğunu söyledi.

Av. Metin Feyzioğlu ise gündeme ve ülkenin geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin, egosu yüksek insanlar yüzünden çok çektiğini ifade eden Feyzioğlu, “Şimdi bu egoları söndürme zamanı. Bunları söndürmezsek takım kuramayız. Bziim Türkiye takımına, milli takıma ihtiyacımız var. Bu takımı kurabilirsek herkes diyecek ki ‘ben bu milli hareketin damda gözcüsü de, kapıda bekçisi de olurum, kalorifercisi de, temsilcisi de olurum.’ Başka türlü olmaz…”

20180108062005_img_9958-01.jpeg

HALKIN GÜMDEMİ, SON DAKİKA HABERLERİ DEĞİL

Bugün Türkiye’nin toprak değerinin, devlet değerinin üstünde olduğunu, bununsa son derece risk taşıdığını vurgulayan Av. Feyzioğlu, “Türkiye’nin devlet olarak değeri, toprak değerinin üstünde olduğu zaman birliğimizi koruyabiliriz. Türkiye devlet değerini arttırmak zorunda” şeklinde konuştu. Yine ülkemizin güvenilir, hesap verir, keyfilikten uzak karar verebilen bir yargıya ihtiyacı olduğunu kaydeden Av. Feyzioğlu, şöyle devam etti, “Kürsüden siyaset yapan hâkim de istemiyoruz, kürsüye siyaseten talimat verebilir bir sistem de istemiyoruz. İkisinden de çok çektik. Bunları söylerken bugünün doğrusundan, yanlışından ders alalım, öyle yarını inşa edelim. Mazeret üretmek yerine iş yapmamız lazım. Yarını nasıl kurtaracağımızı konuşmamız lazım. Halkın hakiki gündemi, basının son dakika gündemleri değildir, siyasi gündem değildir. Siyasetçilerin bize empoze ettiği gündem ya da magazincilerin bizi esir aldığı gündem Türkiye’nin gerçek gündemi değildir. Türkiyenin gerçek gündemi, sizin içinde bulunduğunuz gündemdir. Geleceği inşa etmek için liyakat rejimini kurmaya ihtiyaç vardır. Ve bunda hukuk elzemdir.”

20180108061256_img_9912-01-001.jpeg

TRENİ BEKLEMEYECEK

TBB Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, yerinde sayan toplum dinamiklerinin kaybetmeye, kaybettirmeye mahkûm olduğunu da söyledi, “Treni kaçırdığınız durakta ‘o tren buraya gelecek’ diye beklemenin bizi çok bekleteceğini düşünüyorum. Siz koşacaksınız. Çünkü toplum, istediğiniz yere koşsun, koşmasın değişiyor. Sizin insanlara dokunabilmeniz için koşmanız ve o trene atlamanız lazım. Durakta bekleyerek olmaz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.