Ankara’nın yeni nefes alanı: Batıkent Rekreasyon Alanı

Ankara, son dönemde açılan parklarla yeni bir çehreye kavuştu. Birçok ilçede açılan irili ufaklı parkın yanı sıra Batıkent’te açılmış olan devasa park da Ankaralıların yeni gözde mekânlarından biri oldu.

Ankara’nın yeni nefes alanı: Batıkent Rekreasyon Alanı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

Uzun yıllardır atıl olan arazide bir yıllık çalışmanın ardından yeni bir park çıkaran Ankara Büyükşehir Belediyesi, burada hem yeşil alanlarıyla hem de sosyal tesisleriyle hizmet veriyor. Yeni açılmış parkın içerisinde sosyal tesis olarak henüz farklı alanlar açılmasa da park, mevcut kafesiyle Batıkentlilerin kalbini kazanmışa benziyor.

batikentpark.jpg

Kentkoop Mahallesi ve Ergazi Mahallesi’nin birleşiminde yer alan Batıkent Rekreasyon Alanı, 431 bin 600 metrekarelik bir alana kuruldu. Henüz parkın tüm alanı açılmasa da açılan bölümdeki başta yapay göl, spor alanları, oturma alanları ve yeşil alanlar düşünülünce her akşam özellikle hava karardıktan sonra büyük bir kalabalığı misafir ediyor.

KAFEDE UZUN KUYRUKLAR

Parkın ortasında yer alan BelPa Cafe ise akşamın en çok uğranılan ve Ankaralıların memnun kaldığı yeri. 2 TL’ye çay, 3 TL’ye su, 10 TL’ye kahve bulabileceğiniz kafede, tostlar ve tatlılar da yine “piyasanın” çok altında fiyatlara Ankaralıların hizmetine sunuluyor. Burada 55 TL'ye oldukça lezzetli pastalar ya da benzer fiyatlara pizza ya da sandviçlere ulaşmak mümkün.

batikentpark2.jpg

Her gün 08.00-21.00 saatleri arasında açık olan kafe, ramazan ayı boyunca da hazır yiyeceklerle hizmet vererek Ankaralıların iftar için uğrak yerlerinden biri olmayı başardı.

Yakın zamanda tuvalet ve lavabo ihtiyacı da giderilen parkta, havaların ısınmasıyla çocuk oyun alanları da dolmaya başladı.

Batımerkez metro durağına yürüyüşle bir dakika mesafede olan parkın ilk etabının açılışının ardından yaz aylarıyla birlikte diğer alanların da açılması bekleniyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.