Uğur Böceği

Uğur Böceği

Güç kimde?

Güç kimde?

İlk insanlar gücü bileğinde gördü. Zaman geçtikçe gücün akılla el değiştirdiğini gördü. Ancak daha sonraları güç parayı elinde bulunduranların eline geçti. Çünkü aklı satın alarak kendi güçlerini artırma yolunu keşfettiler. Ancak bu aklı satın alanlar; yine akıllı insanlardı. Çünkü parayı elinde bulundurmaktan çok; onu korumak güçlendirmek. Daha çok paraya, daha çok güce sahip olmak için; her şeyi yapabilirlerdi. Bunun sonucunda da çeşitli alanlarda devasa büyüklükler meydana geldi. Devletleri bile sallayacak hatta yıkacak kadar büyüklükteki şirketler vardı artık. Silah sanayinden ilaç sanayine ve bilgisayar devlerine kadar her biri farklı bir büyük şirketler birleşerek rekabet ortamını ortadan kaldırmak için kartelleri kurdular.
Silah sanayi adı üstünde her türlü tehlikeyi ortaya koyduğu belliydi ama ilaç sanayinin bu denli tehlikeli bir hal alacağını belki çoğumuz bilmiyordu. Çünkü bir çok hastalık aslında çeşitli yollarla üretiliyor ve ilaç sanayinin eline bir koz olarak veriliyordu. Tabi ki bu hastalıkların kaynağı da aslında kendi ürettikleri hastalıklardan başkaları değildi. Bilgisayar teknolojisinde ise herkesi büyüleyen teknolojinin yanı sıra farklı alanlarda kullanılarak insanları yine kendilerine bağımlı kılıyordu. Film sektörü ise başlı başına farklı bir yapılanma idi. Özellikle filmlerde verilen gizli mesajlar kendilerine bağlayan unsurları oluşturuyordu.
Şöyle bir çevremize baktığımızda aslında hepimizin bir nebzede olsa onların çizgisinde olduğumuzu görürüz. En fanatik insanlar bile onlara karşı çıkarken belki farkında olmadan belkide umursamadan onların ürünlerini kullanıyor. Üstündeki kazaktan giydiği ayakkabıdan, kullandığı telefondan veya herhangi bir üründen birini kullanıyor. Onlara fütursuzca hareket ederken bile onların ürettiklerini tüketiyordu.
Karmakarışık olmuşuz neyin doğru neyin yanlış olduğunu kavrama yeteneğimizi kaybettiriyorlar. Çoğu zaman eyvah yanlış yapmışım derken onlara hizmet etmişiz. Çok akıllı olmalıyız. Ülkemizin geleceği, çocuklarımızın geleceğini çok iyi düşünüp bu garip gurebaya hizmet etmemeliyiz. Kendi özümüzden çıkan ürünleri tercih etmeliyiz. Yabancı hayranlığını bırakıp, kendimizi onların ürünlerinden daha iyilerini yapmak için mücadele etmeliyiz. Şimdi elimizde olan telefon markaları kendi malımız. Bilgisayarımız kendi malımız olmalı. Ancak iyisi yapmalıyız onun içinde çok çalışmalıyız çok. Birliğimize dirliğimize karşı çıkanlara tek yumruk olmaktan başka çıkar yolumuz yok.  Birlik olursak güç bizde.

 Ne MuTLu TüRKüM DiYeNe! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Böceği Arşivi